Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Hőlégballon a vízi színpadon

2015. szeptember 21. - Hölgypilota

Nyáron a Szarvasi Vízi Színházban élő színpadi előadás látványeleme volt egy hőlégballon. A színházi előadáson való függeszkedésről Ujjady Erika a Hölgypilótának az alábbi élménybeszámolót küldte.

4_245.jpg

„Hintón jár nem konflison, van tucatnyi léghajója.  Hát ő Monte Cristo grófja – énekelték az előadásban. A Holt-Körös partján levő Szarvasi Vízi Színházban egy vörösen izzó hőlégballonon is felszállt Monte Cristo grófja a Békéscsabai Jókai Színház nyáresti előadásain. 

5_237.jpgSzerencsére nekünk adatott meg, hogy a musical egy nagyon látványos elemét megvalósíthattuk. Ehhez egy nagyon jól koordinált összeszokott csapatra van szükség. Nincs két egyforma előadás, mindig adódik egy újabb rendkívüli helyzet, amit gyorsan meg kell oldani. Ezért fontos, hogy szavak nélkül is mindenki tudja a dolgát.

2_250.jpg

Az első felvonást általában meg tudjuk nézni, mivel már délután előkészítjük a ballont a függeszkedéshez. Mi a második felvonás első felében emelkedünk a színpad fölé. A belülről megvilágított ballon gyönyörű látványt nyújt a sötétben. Ahogy a közönség meglátja a vörösen izzó, emelkedő hőlégballont, mindig kitör a tapsvihar.

3_253.jpg

De előtte az izgalomtól már a szünetben kezd összeszorulni a gyomrunk. Attól kezdve, hogy az ügyelő szól, hogy kezdhetjük fújni a ballont, van kb. 10 percünk, hogy a levegőbe emelkedjünk. Felhangzik a Monte Cristo grófja című dal és Chevy (alias Monte Cristo) a zene ütemére fűtve, a színpad mögött a levegőbe emelkedik. 0_226.jpg

A zeneszám végére a ballon visszatér a földre, majd részünkről következik a gyors összepakolás. Ha több napon keresztül van előadás, akkor este még beszélgetés és vacsora van a szállásunkon, ami nagyon szép helyen, a Holt-Körös partján helyezkedik el. Ha csak egy nap van előadás, akkor még az éjjel visszaindulunk a telephelyünkre lepakolni. Hazafelé mindig a musical színháztól kapott CD-jét hallgatjuk.

A Unique Ballonsport Club tagjai között sok a hölgy, így idén Kari mellett velem együtt Sára, Anna és Anita segítette a földről a pilóta munkáját”.1_262.jpg

Korábban is írtunk róluk, amikor az Alpokban jártak. A függeszkedés mellett a hőlégballon felállítása is nagy élmény az utasoknak.

süti beállítások módosítása