Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Mélanie az ascoti lóversenypályán repült

2016. augusztus 17. - Hölgypilota

A Red Bull Air Race első és egyetlen hölgypilótájával, Mélanie Astles-sel a versenyeken kívül is mindig történik valami érdekes.

9_116.jpg

A francia műrepülő bajnok az idén csatlakozott a Red Bull Air utánpótlás csapatához, a  Red Bull Air Race Challenger Cuphoz és máris egyre jobb eredményeket ér el.

10_111.jpgA hétvégi ascot-i futamon Mélanie egy kicsit otthon érezhette magát, mivel az Egyesült Királyságban született és a versenyre a szülei és a barátai is kilátogattak.

6_219.jpg

Csakúgy, mint Japánban, most is csak egy hajszálon múlt, hogy nem jutott fel a dobogóra, ismét negyedik lett.

11_94.jpg

Így holtversenyben a lengyel Luke Czepiela-val jelenleg az ötödik helyen áll az idei összetett versenyben, mindkettőjüknek 8 pontja van.

0_257.jpg

2_280.jpg

Mélanie örömét Ascotban még az is növelte, hogy beteljesült egy régi gyerekkori álma, oktatóval repült a második világháború legendás vadászgépén, a képen látható  Spitfire-en.

4_275.jpg

12_68.jpg

A budapesti futamon nemcsak a sisakja, hanem ő maga is itt járt, bár csak az edzésen repülhetett, mert a rossz időjárás miatt törölték az utánpótlás versenyét, a mesterek is kevesebbet repültek a Duna felett.7_207.jpgMélanie-nak Budapesten is teljesült egy régi álma, a gyorsasági repülőverseny idén visszavonult keresztapja, Besenyei Péter elvitte őt repülni.

8_145.jpg

Besenyei Péterről bővebben itt olvashat. 

A bejegyzés publikálása után Mélanie közzé tette Facebook oldalán az ascoti repülési videóját.

süti beállítások módosítása