Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Algériai légikisasszonyok Budapesten

2016. szeptember 15. - Hölgypilota

Ma megérkezett az Air Algerie első közvetlen járata Algériából, a fedélzetén négy légikisasszonnyal és egy férfi légi utaskísérővel.

7_211.jpg

Algéria nemzeti légitársaságának Boeing B737-esét a szokásoknak megfelelően vízsugárral köszöntötték és a gép pilótái magyar és algériai zászlót lógattak ki a pilótafülkéből.

9_118.jpg

Az első járaton 80 fős diplomáciai és turisztikai delegáció érkezett, a repülőtéren Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogadta a vendégeket.

2_285.jpgA légikisasszonyok egyike a Hölgypilótáknak elmondta, hogy ő már turistaként járt Budapesten és nagyon tetszett neki a város.6_223.jpgA francia-spanyol szakos tanári végzettségű Lyliának viszont ez volt az első útja Magyarországra. 16_16.jpgA látványos sivatagok, hosszú mediterrán tengerpart és érintetlen hegyek országának fővárosából 140 perc alatt értek ide.12_71.jpg

11_97.jpg

10_115.jpgAz Algír és Budapest közötti járatok csütörtökön és vasárnaponként közlekednek egyórás fordulóidővel oda-vissza.  4_279.jpg

Az eseményről olvashat még és több fotót is talál itt. Gondolta volna, hogy szintén az afrikai földrészhez köthető a világ első női Gripen pilótájának neve is.

süti beállítások módosítása