Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

easyJet és a nők

2016. október 18. - Hölgypilota

A nők arányát tekintve a repülés még mindig férfiklubnak számít. Ezen kíván változtatni Európa egyik legnagyobb diszkont légitársasága, az easyJet.

4_282.jpg

Világviszonylatban ugyanis a 130 ezer pilótából 4000 pilótanő van és közülük csak 450 a kapitánynők száma. Egy tavaly bejelentett közlemény szerint az easyJet két éven belül megduplázza hölgypilótái számát.

2_288.jpg

A meghirdetett 1100 állás között az easyJet légitársaság 450 új pilótát vesz fel, a pályakezdő kadétoktól kezdve a tapasztalt első tisztekig, illetve kapitányokig. Ez utóbbi helyre 50 jelentkezőt várnak. A jelentkezőknek gyors karriert és a képzési költség egy részének megelőlegezését ígérik, mert a pilótaképzés teljes összege, több mint százezer font.  

1_300.jpg

A pilótatoborzó kampány egyik arca a tizenöt éve repülő kapitánynő Marnie Munns, aki egy nap négy fordulót tesz meg London-Luton repülőteréről különböző városokba.

0_264.jpg

A gyors karrier lehetőségét az is bizonyítja, hogy az easyJet nemrég nevezte ki a világ egyik legfiatalabb kapitánynőjét, a 26 éves Kate McWilliams-t.

7_212.jpg

Világrekord volt az is, amikor egy máltai járaton Kate elsőtisztje a 19 éves  Luke Elsworth volt, aki az idén lett az Egyesült Királyság legfiatalabb pilótája.5_272.jpg

Így a kapitány és első tisztjének együttes életkora is mindössze csak 45 év volt.

6_224.jpg

Lehet, hogy nem véletlen a légitársaság nőpolitikája, mert az easyJet élén már régóta a képen látható Carolyne McCall vezérigazgatónő áll. 3_291.jpg

Az easyJet egy innovatív légitársaság, amely okosruhákat mutatott be a fedélzeten. A 2017 tavaszi kínálatában több, mint 140 ezer járatot indított. A légitársaság vezérigazgató nőjéről egy hosszabb portrét pedig itt olvashat.

süti beállítások módosítása