Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Ashley Klinger kapitánynő az Emirates Boeing 777 óriásgépén

2017. május 08. - Hölgypilota

Az Emirates 4000 pilótája közül 58 a nő, ami nem is rossz arány egy olyan országban, ahol a helyi nők csak kísérővel vezethetnek autót.

1_313.jpg

Ez az adat jutott eszembe, amikor néhány napja a sajtóbuszból lefényképeztem Budapesten az Emirates Boeing 777 óriásgépét, amellyel talán akkor vagy máskor Ashley kapitánynő is járhatott Magyarországon.

pest.jpg

Klinger kapitánynő is belépett abba a klubba, ahol végre a pilótanők a közösségi oldalaikon tájékoztatják a közönséget munkájukról és utazásaikról.

777_1.jpg

Ashley a képen látható óriásgép parancsnoka, amely több mint 350 utast szállíthat földrészek között is. A Boeing 777 egy felszállással több, mint 14 ezer kilométert repülhet, ami több mint az Egyenlítő hosszának egy harmada. A gép utazó sebessége 1000 kilométer óránként.

pilotafulke.jpg

munkaba.jpg

A kapitánynő a hosszú távú járatokon hivatalból is nyaral, mert az oda és a visszaút között kötelező pihenőidő segíti abban, hogy a sok időzónán való áthaladás miatt a szervezete regenerálódjon. Ilyenkor az út során a fedélzeten is kötelező a pihenés, erre a gép orrában kialakított fülke szolgál.

hajtomu1.jpg

Az óriásgép két hatalmas hajtóművel repül, milyen törékenynek tűnik a kapitánynő előtte, de a hatalmas gépek szót fogadnak neki..

tokio.jpg

milano.jpg

Néhány szabadidős kép, az usankás szentpétervári szelfi tetszik a legjobban.

szentpetervar1.jpg

Már csak azért is, mert a nyártól Budapestről is utazhatunk majd észak Velencéjébe a Wizz Air heti két járatán. Ezt még csak bejelentették, de a flybe londoni nyitójárata már meg is érkezett Budapestre. Két korábbi cikkünk a klubból, ahol végre a pilótanők törődnek a nagyközönséggel is.

süti beállítások módosítása