Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Beszélgetés a philadelphiai repülőtér vezérigazgató nőjével

2018. május 07. - Hölgypilota

Philadelphiából az American Airlines új járatának ünnepi köszöntésére a Boeing B767-300 típusú repülőgéppel Budapestre érkezett Chellie Cameron, aki ebből az alkalomból rövid interjút adott a Hölgypilóták blognak.3_344.jpg

Kérem, pár mondatban mutassa be Philadelphiát és a repülőterét.

Az önmagában is nagy város New-York és Washington között található, amely az agglomerációs területekkel együtt az Amerikai Egyesült Államok 7. legnagyobb városa. A Philadelphia International Airport (PHL) 30 milliós utasforgalmat bonyolít évente.

2_343.jpg

8_185.jpg

Mióta dolgozik a Philadelphia International Airporton(PHL)?

Hét éve dolgozom a repülőtéren, pénzügyi igazgatóként kezdtem, majd forgalmi igazgató voltam és két évvel ezelőtt lettem vezérigazgató.

13_73.jpg

0_314.jpg

Az előadásában említette, hogy korábban a légierőnél dolgozott.

Van egy olyan gyakorlat Amerikában, hogy ha valakinek a hadsereg kifizeti az egyetemi tandíját, akkor cserébe a hadseregben kell szolgálni. Tulajdonképpen én is így kerültem az Air Force-hoz. Az egyetem elvégzése után hét évet szolgáltam a légierőnél, de nem repülőgépen, tehát nem pilótaként, hanem hasonló munkakörökben, mint ahol most dolgozom pénzügyi, beszerzési és egyéb földi pozícióban. Századosi rangban Amerikán kívül Törökországban és Németországban is szolgáltam.

1_358.jpg

7_258.jpg

Szintén az előadásában említette, hogy repülőgépek vízsugaras köszöntését a légierőnél is alkalmazzák. Mit jelent ez a gyakorlatban?

Ez valóban egy katonai szokás, amely egyszerűen a tisztelet jele, de a légierőnél értelemszerűen nem új járatokat, hanem VIP vendégeket és veteránokat szállító repülőgépet köszöntenek vele. Természetesen a philadelphiai repülőtéren is szokás, hogy az új légitársasági partnereket vízsugárral köszöntjük.12_94.jpg

Kuriózumként az American Airlinesnál dolgozik a világ legidősebb légi kisasszonya, akiről már korábban írtunk. Végül ajánljuk a mai American Airlines járatnyitó ünnepségéről készült videót.

süti beállítások módosítása