Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Dragon Girl, Anglia legfiatalabb pilótanője

2021. február 12. - Hölgypilota

Ellie Carter 16 éves korában már egyedül repült, de pályáját egy pilótabácsiknak irt levél indította el 9 éves korában.

dragon_lady.jpg

Ekkor már – nem semmi – kedvenc gépe az amerikai U2 kémrepülőgép volt, amely legközelebb repült az űrhöz. Irt egy levelet Amerikába, hogy jöjjenek el a fairfordi repülőnapra, mert szeretne velük és a kém repülőgéppel megismerkedni.

kicsiellie.jpg

Igy lett, különlegességként autóból követhette a gép leszállását. A pilótafülkében magához húzta a kormányt, a pilóták ruhát csináltattak neki ajándékba, beöltöztették sisakba, kesztyűbe, közben világhírű lett, mert talpraesetten interjúkat adott.

riat9eves11.jpg

Ma már több mint hatvan éves konstrukciójú Lockheed U2 kémrepülőgépet Dragon Lady-nek nevezik. Ellie a nagy találkozás tiszteletére vette fel a Dragon Girl repülős nevet.

eelie14.jpg

Ellie rátermettségét igazolta, hogy 14 éves korában már egyedül repült vitorlázó gépen. Majd 16 éves korát még növendéként úgy ünnepelte, hogy egyedül repült egy hosszabb távot oda-vissza már motoros Cessna 152 géppel.

easyjet11.jpg

mentoralas11.jpg

Az easyJet is fantáziát látott benne, ezért 17 éves korában a privát pilótaengedélye megszerzése után mentorálta őt egy ottani oktató kapitánynő. Irtunk az easyJet pilótanők számának növelését, képzését támogató programjáról, ahol egy 26 éves lány már kapitány lehetett.

tesokam11.jpg

Ellie műrepülő leckéket is vett, no meg el-elvisz egy baráti körre nála fiatalabbakat. 11 éves húgát is megrepültette, úgy tűnik, belőle nem igazán lesz majd pilótanő. Viccesen írta tavaly ősszel, hogy a húgommal ketten voltunk együtt 29 évesek.

dragonfly112.jpg

Irtunk már U2 pilótanőről, az egy nehéz szolgálat, több mint 12 órát repülni alkalmanként a sztratoszférában egyedül. De Ellie lehet, hogy katonai pilótanő lesz majd, most egyetemen tanul.

eredeti_ruhaban11.jpg

Még minden nyitott, de sokat repül a 77 éves világmárka Piper Cub második világháborús dizájnú gépen.
dizoz11.jpg

Korábbi bejegyzéseinkből az U2 kémgép pilótanője és az easyJet 26 éves kapitánya írásainkat érdemes újraolvasni. Csapatunk egy része 2011-ben járt Fairfordban, varázslatos világa akkora, hogy zöld emeletes buszokkal közlekedtünk benne. Végül heti új videónk a Lufthansa leghosszabb repülési rekordjáról, mikor nemrég a Falkland szigetekre repültek egy Airbus A350 repülőgéppel.

süti beállítások módosítása