Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Bahamai popdíva, aki légitársasági alelnök is

2021. december 10. - Hölgypilota

Rexy Rolle fordított karriert futott be, mint példaképe Rihanna. Előbb lett és maradt sikeres üzletasszony, mint  hip-hop énekes sztár.

rexycim.jpg

Rexy szülei 20 éve alapítottak családi légitársaságot a Bahamákon, ahol sok a sziget. A pilóta papa fuvarozta az utasokat a szigetek között és oktatott, a mama meg vitte az üzletet.

csalad88.jpg

Rexy-t korán bevonták a családi bizniszbe, 12 éves korában iskola után már címkéket ragasztott a bőröndökre. Ahogy nőtt a légitársaság, egyre nagyobb lett Rexy, közelről megismerte minden csinját-binját a légitársaság működésének.

mama66.jpg

A szülei Amerikába küldték egyetemre, ahol jogász lett és dolgozott ügyvédi irodában, de végzett kommunikációs szakot is.

cerificate55.jpg

Hazatérése után a Bahamákon bevonták a családi üzletbe, két területen. Rábíztak a légitársaság fejlesztési ügyeit. Rexy intézte a légitársaság legmodernebb repülőgépeinek vásárlását, lajstromba vételét. Utóbbira nagyon büszke, mert modern brazil utasszállítót ő regisztráltatott előszőr a Bahamákon.

mam44.jpg

A család iránti szeretetét jól mutatja, hogy az egyik Embraer E145 új gépüket MAM névre kereszteltette.

harom_saab77.jpg

Pár éve ő vezényelte a légitársaság székhelyén levő új terminál építését.

rexy69.jpg

Majd rábízták az üzemeltetés szervezését is, ahol bővítette az útvonalakat és a charter szolgáltatást a szomszédos országokba és Floridába is.

papa13.jpg

A koronavírus a legrosszabbkor jött nekik, mert egy darabig egyáltalán nem tudtak repülni.

rexysaab3400.jpg

Aztán egy éve visszatért a turista forgalom, a menetrend szerinti járatok mellett erősödött a charter, reálissá váltak a hosszabb járatok is.

rexy45.jpg

Roxy egy 15 repülőgépből és 150 dolgozóból álló, már nem családi légitársaság üzemeltetését vezeti alelnökként.

e145harom37.jpg

e145negy38.jpg

Szép karrier ez 30 éves korára ahhoz képest, hogy az első üzleti tárgyalásain a többnyire férfiakból álló partnerek kezdetben asszisztensnek nézték. Pedig már ügyvédként ő intézte önállón a beszerzéseket.

pilotanok33.jpg

A Western Air-ben Rexy arra is odafigyelt, hogy a lányok ne csak légi kisasszonyok, hanem pilóták, kapitányok és első tisztek is lehessenek.rexyembraer31.jpg

Sőt nemrég letette a magánpilóta vizsgát is, és tervezi, hogy majd az Embraer utasszállítójukat is vezetni fogja.

popdiva12.jpg

Rexy pár éve berobbant énekesként is, amit a pandémia miatti repülési szünet is segített.

popsztar21.jpgEzen a képen nem olyan alelnökies, bár a légitársaság színeiben pózol.

nota41.jpg

Régiesen szólva már három lemezt adott ki, énekesi karrierjét profik támogatják.

rexnyc81.jpg

Rexy azon törekvését, hogy szárnyaljon a zeneiparban, egy egyesült államokbeli olyan promóciós cég karolta fel, amelynek élén egy másik karibi nő áll.

diva51.jpg

Ők az iparág legnagyobb ikonjait képviselik, két név ebből: Beyoncé és LeAnn Rimes.

rexybor91.jpg

Bár elsőre két külön világnak tűnik, de a popdívasággal együtt járó híresség jót tett a légitársasági üzletnek. bahama11.jpg

Kuba, Jamaica, Haiti és Florida légitársasági célpontjainak megszerzése úgy tűnik, könnyebben megy a sztárok világának emelő erejével.

embraer22.jpg

Rihanna üzleti vénája már akkor is előbújt, mikor egy Boeing 777 fedélzetén utazva 7 nap alatt szervezte meg 7 különböző helyen adott koncertjével a világ körüli turnéját. Irtunk róla akkor. Ajánljuk még Szegeden az egykori amerikai Air Force One repülésétől készített videónkat, ahol a bemutatón a gépet egy cseh pilótanő repülte első tisztként.  Végül igy karácsony előtt a Repülni JÓ Youtube csatornánkon bevezettük a tagsági szolgáltatást. A tagság előnyeiről ebben a videónkban tájékozódhat.

süti beállítások módosítása