Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Cargo pilótalány a fellegekben

2022. február 03. - Hölgypilota

Kim első tisztként fél éve egy Boeing 747 teherszállító géppel repüli a világot, járt már mind az öt földrészen.

kimcim.jpg

A koronavírus válság miatt képezte át magát a cargo vonalra, méghozzá a legnagyobb tömegesen közlekedő tehergépre.  Úgy gondolta, jól gondolta, hogy itt biztos lesz a jövője.

challenge_aircargo1.jpg

Korábban a Norwegian spanyolországi bázisáról repült havonta 10 napot Skandináviába. Boeing 737 repülőgépen volt első tiszt, elégedett volt a munkájával, gyűjtötte az órákat a kapitányi tanfolyamhoz.

kimnorwegian.jpg

A norvég légitársaságnál ehhez 4000 repült óra kell, neki a vége felé már több volt, mint 3000. 25 éves korban kevés pilótanő mondhatja el ezt magáról.

kimszimulator.jpg

Aztán jött a COVID-19, kényszer szabadságra küldték, a nyolcadik hónap után érezte, hogy váltania kell. Akkor ruházott be a Jumbo átképzésbe, a képen a szimulátorban repül.

kimcovid8honap.jpg

Kim vállalkozó szellemű volt mindig. Míg a többiek Alicantéban inkább lakást béreltek, addig ő a bázisra kerülésekor inkább vett egy házat. Tetszett neki, hogy minden este otthon alhat és sok szabad ideje volt.

kimjobbules.jpg

De a világjárást is megszerette, hiszen a földrészek közötti hosszú távú repüléseknél ott alvásos a munka. A pihenő időben szívesen fedezi fel a városokat. Kedvence New York, de imádja a havat is Kanadában vagy Novoszibirszkben. Ázsia, Afrika és Dél-Amerika is megvolt már, legalább a levegőből.

kimelso_egyxenruha.jpg

Brüsszeli őslakos létére Romániában kapott először munkát egy fapadosnál. A Blue Airnak egész életében hálás lesz, hogy 21 éves korában már beülhetett egy Boeing 737 jobb ülésébe. 

kimvizsgazik.jpg

A román légitársaság képezte ki, a képen az első tiszti kinevezése előtti záróvizsgáját láthatjuk, amikor egy járattal repült Olaszországba. Középen a vizsgáztató oktató kapitány.

romanblueair.jpg

A vonalképzést Kim is először a középső ülésről figyelte a pilóták munkáját a járatokon.

kimda42.jpg

Kim repülést 19 évesen kezdte el motoros gépen, privát és kereskedelmi pilóta liszensz után egy újabb lépcsőfok a kétmotoros gépe vezetése a légitársasági pilóta engedély felé.

kimbreitling.jpg

Kim ma már az Instagram sztárja. A barátoknak feltett fotókkal kezdődött, majd egyszer csak megugrott a nézettség. Hírességként sok helyre meghívtak. Többek között igy repülhetett a nálunk is ismert Baltic Bees sugárhajtású bemutató kötelékkel. A képen a balti méhecskéknél a második ülésben. kimnovoszibirksz.jpg

Másrészt ma már több mint százezer követővel rendelkező inluenszerként saját példáján keresztül szeretné ösztönözni a lányokat a pilóta szakma felé. 27 éves korára az Ég királynőjében repül, több mint 3500 órájával nemsokára kapitány lehet. Még nem akkora királynő a fellegekben, hogy csak úgy a mínusz 50 fokban rövid újjú egyenruhában kihajoljon az ablakon. A zárókép csak egy humoros photoshop a közönség részére.kimkamu.jpg

Nemrég irtunk egy 19 éves szintén belga tiniről, aki egyedül repülte körbe a földet egy kisgépen. De korábban több Insta sztár pilótalányt mutattunk be. Végül egy fordított pályakezdés egy magyar pilótalányról, aki tehergépről indult és jutott el mára a kapitányi székbe.    

süti beállítások módosítása