Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Svájci pilótanő két gyerekkel

2022. április 20. - Hölgypilota

Összeegyeztethető-e a családi élet, a gyerekvállalás a légitársasági pilóta munkával?

cim_7.jpg

Conny a SWISS légitársaság első tisztje, méghozzá hosszú távú járatokon. Egy Boeing B777 típusú gépet vezet Zürichből több földrészre.

b777_2.jpg

Kedvenc úti céljai San Francisco és Szingapúr.

san_francisco.jpg

sfrepter.jpg

Korábban Airbus A320-son repült Európában, ami napi elfoglaltság, ahol a pilótanő este mindig otthon alszik. Aztán az első gyerek utáni visszatérésekor adódott egy lehetőség óriásgépre kerülni, amit Conny megragadott.

1_414.jpg

A hosszú távú járatok pilótái kevesebb napot dolgoznak egy hónapban. Általában heti egy útjuk van más földrészre, a gépet már másik személyzet hozza vissza. A menetrendtől függően egy-két-három napot a célállomáson töltenek.

ablak.jpg

Conny így többet tud lenni a gyerekekkel. A COVID idején vállalta a második gyermekét, amikor az óriásgépek jó ideig nem repültek.

A repülés kislány korában csodálattal töltötte el. Családi nyaralások során gyerekként többször járt pilótafülkében, akkor még lehetett, tetszett neki a munka.

felszallas.jpg

Ennek ellenére üzletvezetést tanult. Talán azért, mert állandóan azt hallotta, hogy a pilótaság a férfiaknak való.

tanulas.jpg

Aztán a szerelem egy pilóta képében közelebb vitte gyerekkori álmához. Több, mint tíz éve váltott, beiratkozott pilótaképzésre, Floridában is gyűjtötte a repült órákat.

florida.jpg

palanta.jpg

Majd a SWISS-nél fejezte be a kereskedelmi pilóta képzését, azóta a légitársaságnál repül első tisztként. Férje meg itt kapitány, még a gyerekek születése előtt néhányszor repültek is együtt.

ferj.jpg

A SWISS támogatja a pilótái közösségi médiában való megjelenését. Conny Instagram oldalával ösztönözni akarja a lányokat a repülésre, mint hivatásra. A család és a gyereknevelés összeegyeztethető ezzel a munkával, vallja. Nyilván a gyerekei is pilóták lesznek.

gyerek.jpg

Korábban is irtunk Insta sztárokról, de ott nem a család volt fókuszban. Végül ajánlom legfrissebb videónkat egy kanadai tűzoltó hidroplánról.

süti beállítások módosítása