Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Andreea kapitány elsőként repült fenntartható üzemanyaggal

2022. július 05. - Hölgypilota

Harminc százalék használt étolajból származó adalékot kevertek a kerozinba, sikeres volt a próbajárat. a321cim.jpg

A Wizz Air legmodernebb Airbusza Bukarestből repült Lyonba, ahol az EU egy konferenciát tartott a fenntarthatósági mobilitásról.

fuel.jpgA repülőgép tankolása a fenntartható üzemanyaggal tovább csökkenti a széndioxid kibocsátást. A hajtómű már eleve a tiszta kerozinnal is a legmodernebb és csendes.
tableakkal.jpg

A próbajáraton a fedélzeten előadást tartottak az utasoknak, vegán ételeket ajánlottak nekik.

andreea_1.jpgAndreea Popa, korábban Litescu kapitány a leghíresebb román pilótanő, annak idején őt nevezték ki első nőként a Wizz Air légitársaság egyik bázisának kapitányává bukaresti székhellyel.

kislanya.jpgKislánya, aki a képen anya irodájában ül, pedig megihlette Andreeát, hogy mesekönyvet írjon.

luna_1.jpg

A kis Luna kalandjaival örömet szerzett a gyerekeknek, nemcsak olvasásban, hanem közönség találkozókon iskolákban és a fedélzeten is. Akkor természetesen nem ő vezette a repülőgépet.

angyalok_ferihegyen.jpg

Korábbi budapesti kép, amikor a járatának egyik légikisasszonyával szárnyakat növesztettek. Mostanában inkább már csak szimulátorozni jár Budapestre.

zaro.jpg

Tíz éve még első tisztként készítettünk interjút  vele. A próbautat  Popa kapitány már egy olyan Airbus A321neo típusú géppel repülte, amelynek első leszállásáról képriportot publikáltunk. Nemrég repültünk a Wizz Air első balatoni járatával Dortmundba, ajánljuk róla videónkat.

süti beállítások módosítása