Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Pilótanő a Bermuda háromszögben

2024. március 19. - Hölgypilota

Emilly nem eltűnik, hanem feltűnik Bermudán. A brazil pilótanő vállalta egy induló légitársaság kockázatát, hogy naponta otthon aludhasson.

cimkep11.jpg

Tavaly ősszel hozták létre a Bermudair légitársaságot a szigetcsoport fővárosában két bérelt Embraer E175 sugárhajtású repülőgéppel. A kis Embraer 75-85 utaskapacitású.

gep88.jpg

Sokan hallottak a Bermuda háromszögről, ahol a repülőgépek, hajók csak úgy megmagyarázhatatlanul eltűntek az Atlanti óceánban. Ennek a csúcsa a sziget, ami egyébként a brit korona tengerentúli területe.

haromszog22.jpg

A Bermudair légitársaságot napi menetrendszerinti járatokra hozták létre az USA-ba, tavaly ősszel indult.

jaratok88.jpg

Először az Embraert 30 luxusülésre székezték, ami nem jött be. Később visszarakták a hagyományos üléseket a turistáknak is és a gép aljában külön csomagszállítást is vállaltak.

first99.jpg

Emilly az Azul brazil légitársaságnál volt még egy éve első tiszt. A hat év szolgálat során sokszor havi húsz napot volt távol otthonától. Különböző bázisokra helyezték, ő kapta a karácsonyi, új évi járatokat is. Elege lett a vándoréletből.

kettecsken33.jpg

Nagy kockázatot vállalt tavaly nyáron, amikor egy induló céghez a távolba igazolt első tisztnek. Kezdetben örültek, ha több mint 10 utas volt a járatokon, aztán lassan elérték stabilan a 60 utast, két osztályos elrendezésben alig maradt üres hely.

crew44.jpg

Emilly ahogy bele kóstolt a repülésbe, egyből függővé vált. Braziliában nőtt fel, ott középiskolába járt, a szomszédban egy repülő iskolával. Fél év alatt megszerezte az magánpilóta engedélyét.

emilly55.jpg

Mikor végzett, nemsokára 2016-ban az Azul brazil fapados légitársaság pilóta tanfolyamot hirdetett végén állással. 1100 jelentkezőből hetvenet vettek fel, köztük a kevés nő egyike Emilly volt.

leszallasazul66.jpg

Floridába küldték pilóta akadémiára, ott szerezte meg a kereskedelmi pilóta engedélyét, majd Braziliában lett légitársasági pilóta az Embraer típuson. Az Azul kinevezte első tisztnek.

azul99.jpg

Hat év vándorlásból elege lett és szerencsésen rátalált új lakó és állomáshelyére.

crew77.jpg

3000 repült órája után itt könnyebben lehet kapitány is.

3000.jpg

Emilly 30 évesen imádja a Bermuda szigeteket, tervezi a családalapítást, motorcsónakot vezet, tandem ugrik. Úgy tűnik, bejött neki a váltás.

tandem22.jpg

emilly44.jpg

Korábban irtunk a brazil Air Fore One kapitánynőjéről. Beszélgettünk magyar pilótaszakos egyetemistákkal is. Szimulátorban pedig egy kapitánynő megmutatta, milyen az igazi  turbulencia, videónk róla.

 

süti beállítások módosítása