Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Sabrina pilótanő a szelek szárnyán

2023. augusztus 06. - Hölgypilota

Még csak 22 éves, de már légitársasági első tiszt, kisgépen és helikopteren pedig már főként lányokat oktat.

sabrinacim.jpg

Két éve végzett az Embry-Riddle Repüléstechnikai Egyetemen, ahova már magánpilótaként érkezett. 

sabrinadiploma.jpg

14 éves korában repült először, addig nyaggatta a szüleit, míg a gimi alatt be nem iratták a pilóta iskolába.

sabrinalevegobol.jpg

Sabrina az egyetemen kereskedelmi pilótaként és repülés oktatóként szerzett diplomát.

sabrinaegyetem.jpg

Ráadásként a merevszárnyú repülés mellett felvette a helikopter szakot is, ott is oktat már.

sabrinaheli.jpg

Ebben legnagyobb élménye volt, amikor Manhattan felett az esti fényekben vezette a forgószárnyast.

sabrinamanhattan.jpg

Bő egy éve felvették Amerika egyik legnagyobb légitársaságához, ahol három hónap alatt típusjogosítást szerzett az Embraer utasszállító gépekre.

sabrinaaa.jpg

Sabrinát egy éve nevezték ki első tisztnek, azóta egy Embraer E175 gépen közel nyolcvan utassal repül Amerikában, Mexikóba és Kanadába. Spanyol nyelvtudása miatt osztották be leghosszabb útjára is, ami három és fél óra volt Mexikóba.

sabrina_e1755.jpg

Többször nézték már légiutas-kisérőnek, megkritizálták, hogy nőként mit keres a pilótafülkében. Kicsit nyomasztotta a férfi túlsúly a szakmában, bár kollégái sokat segítettek neki a beilleszkedésben. Részben ezért lett Insta sztár, mert ösztönözni szeretné a lányokat a kereskedelmi pilóta karrierre. Aktív a női pilóták szervezeteiben is.

sabrina11.jpg

Sabrina szívesen oktat lányokat, mert neki soha nem volt nő oktatója, amit kicsit hátránynak érzett. Sőt az egyik növendékével több mint 10 órás úton repült nemrég a világ legnagyobb pilóta találkozójára, Oshkosh-ba. Ott a női napon vendégrepülésre hívta kedvenc repülőm, a Beechcraft egy King Airben.

sabrinakingair.jpg

A hidroplán bázist is meglátogatta a Winnebago tavon.

sabrinahidroplan.jpg

A rekordok nem állnak tőle távol, még az egyetem alatt egy barátnőjével körberepülték az Északi- sarkkört egy kis Cessnával. A női repülési regattákon is vissza-visszatérő résztvevő.sabrinacircle.jpg

A tandem az egyik kedvence.

sabrinaernyo.jpg

Sabrina jól bírja a terhelést, nemrég életében először műrepült közel 7 G terheléssel.  Egy-két orsóra kézbe kapta a botkormányt is, ami nagyon tetszett neki. Lehet, hogy ez lesz majd a hobbija?

saberina7g.jpg

Pár év alatt igazi aviátor lett belőle. Különlegességét talán jól jellemzi, hogy magánpilótaként közvetlenül a szakszó megszerzése után elrepült egy pitéért a szomszéd városba.

sabrinapite.jpgLehet, hogy a párját is megtalálja a pilótafülkében egy fess kapitány képében. A világ legnagyobb pilóta találkozójáról, ahol Sabrina is járt, nem régen  nagyképes cikket publikáltunk. 

süti beállítások módosítása