Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Budapestről Nizzába a foci EB szellemében

2016. március 16. - Hölgypilota

Pénteken Wizz Air járatnyitón jártunk, ahol még a szokásos tortában is a foci játszotta a főszerepet.nizza3.jpg

A nizzai járat ünnepélyes péntek esti megnyitásán Eric Fournier budapesti francia nagykövet – a képen balról - elmondta, hogy nem tekintik konkurenciának az Air France és a Wizz Air járatait Franciaországba, mert a két cég jól kiegészíti egymást.

nizza5.jpg

Tamara Mshvenieradze, Wizz Air kommunikációs menedzsere szerint a diszkont légitársaság a nagy érdeklődésre tekintettel megduplázta a nyári szurkolói különjáratait. Egyébként nyáron a nizzai járaton is az utaslétszám növekedésére számítanak, mivel a magyar futball válogatott az Európa Bajnokságon Dél-Franciaországban fog edzeni.

nizza6.jpg

Sok járatnyitó tortát láttunk már, ahol hagyományosan a városok jellegzetességeit öntötték marcipánba. Most viszont a Wizz színeiben pompázó focicipő jól mutatja a diszkont légitársaság elkötelezettségét a sportok, az EB iránt és góllövésre ösztönöz.

nizza7.jpg

A személyzetnek járó másik tortát Petra a Wizz Air egyik nagykövete tartja, mellette Bogáts Balázs. A Budapest Airport járatfejlesztési igazgatója még a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a régóta szorgalmazott közvetlen járat jelentősen növelni fogja a két ország közötti utasforgalmat, különösen a foci EB időszakában.

nizza1.jpg

A hagyományos fótózkodás mellett egy vidám performanszot is bemutattak az induló repülőgép előtt, amit a járat kapitánya is érdeklődve figyelt majd maga is részt vett benne. 

nizza4.jpg

nizza2.jpg

Az első nizzai járat 142 utasával pénteken este indult el és nem egészen két óra múlva szállt le a gyönyörű francia tengerparton, ami nappal így invitálja az utazókat.

nizzakep.jpg

A Wizz Air tavaly az év legjobb diszkont légitársasága volt a világon, a növekedés töretlenül folytatódik. Ajánljuk még hosszabb írásunkat az utasrepültetés nagy pillanatairól is.

süti beállítások módosítása