Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Danielle, a szárnyon sétáló légi akrobata repül majd Szegeden

2023. augusztus 31. - Hölgypilota

Az idei Szeged International Airshow egyik szenzációja Danielle Wingwalker lesz, aki egy kétfedelű Boeing Stearman szárnyain sétál, lelóg, balettozik mosolyogva. Mindezt természetesen repülés közben, ahol a repülőgép pluszban néha pörög-forog, hanyatt repül.

cim22.jpg

A kétüléses nyitott gépben hátul a svájci műrepülőbajnok férj, Emiliano a pilóta.

dcim_alatt77.jpg

Danielle a felszálláskor elől ül, majd a Boeing a közönség előtti alacsonyan áthúzása közben kimászik a szárnyra. Minden induláskor puszit lehelnek egymásnak, ez a kabalájuk.

dboeing33.jpg

Danielle a klasszikus stílust képviseli a szárnyjárásban. Beáll a szárnyak közé vagy kecsesen kapaszkodik a tartókban, mindezt néhány műrepülő figura közben.

dfoldi22.jpgVagy átlép a huzalok között, lábát beakasztva lelóg.

dlevego44.jpg

A felső szárny közepén áll egy trapéz szerkezet, később Danielle abba kötözi magát. Táncol benne, hanyatt repül.

dlevego55.jpgA bemutatójuk közben állandóan fúj a menetszél, akár 200 kilométeres sebességgel is repülnek 30 és 300 méter közötti magasságban.

dlevego77.jpgDanielle a mutatványok során mínusz egy plusz három G terhelést visel el könnyedén.

dlevegoben66.jpgA légi akrobata hölgy biztonságát a levegőben a speciális bekötések garantálják mind az ülésben, mind a szárnyakon és a trapézban is.

dfold99.jpgA biztonság alapját a kemény földi edzések adják, ahol sokszor-sokszor begyakorolja a légi figurákat.

dfold33.jpgDanielle jelmezben is él levegőben, volt már légi boszorkány vagy most a Barbie lázban totál rózsaszínben.

dbarbiboszi.jpgAz angol hölgynek soha nem volt más foglalkozása. 18 éves korában vették fel egy klasszikus brit wingwalker trupba, ott tanulta ki a szakmát és kilenc évet dolgozott velük.

dlegi22.jpg

2014-ben egy svájci airshow-n beleszeretett Emiliano-ba, aki motoros műrepülőként a király kategóriában svájci bajnok volt. Plusz vezérigazgatója egy történelmi repülőgépeket üzemeltető társaságnak.

dferjevel99.jpgA sportolók nemcsak összeházasodtak, hanem Emiliano cégében együtt kápráztatják el a közönséget Európa szerte.

dtaps22.jpgMost jönnek először Magyarországra, szeptember 8-án és 9-én láthatják őket a szegedi repülőtéren, ahol mi is ott leszünk. dvelenceben33.jpg

Korábban irtunk Margaretről, az égi balett táncosnőről. Nemcsak szólóban, hanem több repülőgépen egyszerre, párosban is izgalmat hoznak a lányok egy-egy airshow-ba. Kedvcsinálónak néhány videónkat ajánljuk a Szeged International Airshow korábbi repüléseiről.

 

süti beállítások módosítása