Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Amelia Earhart légi dédunokái

2012. február 26. - Hölgypilota

Leah Hetzel and Sarah Morris tavaly egy olyan légi túraversenyt nyert az Egyesült Államokban, melynek gyökerei még a múlt század húszas éveinek végére, Amelia Earhart korára nyúlnak vissza.

1929-ben rendezett First Women’s Air Derby-n  Amelia Earhart repülésének reklámozására 20 pilótanő vett részt a Santa Monica- Clevelend útvonal lerepülésével. Azóta rendszeresek a női pilóta versenyek.

arc11.jpg

Egyikük az Air Race Classic, egy gyorsasági repülőverseny, négy nap, több mint ötezer kilométer távolság. A kétfős csapatok közül az nyer, aki a legnagyobb sebességgel repüli le az előre kijelölt transzkontinentális útvonalat.

arc13.jpg

A tavalyi versenyt két főiskolás lány, a felső képen az első díjakkal, a csoportképen zebracsíkos felsőben látható Leah Hetzel pilóta és Sarah Morris másodpilóta nyerte a Cirrus SR20 gépével.  A lányok a floridai Jacksonville-i főiskola hallgatói, ahol repülőtér és légitársaság management-et és légi irányítást tanulnak.

arc1.jpg

arc17.jpg

Győzelmükkel történelmet írtak, mivel a 35 éves múltra visszatekintő Air Race Classic versenyen főiskolai csapat előttük még soha nem ért el első helyezést. A lányok tavaly keményen beletoltak a gázkarba, mert egy évvel korábban ugyanezen a gyorsasági versenyen, bár más útvonalon csak a 14. helyezést érték el.

arc20.jpg

arc19.jpg

De már nyakukon a következő nemzedék és az idei új útvonal.

arc18.jpg

arc2.jpg

süti beállítások módosítása