Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Karlene a regényíró pilótanő

2012. május 17. - Hölgypilota

A 16 éves Karlene Petitt barátnői orvosok, tanítók, manökenek akartak lenni vagy legjobb esetben is csak stewardessek. Karlene azonban sokféle nagy repülőgépet akart vezetni és már akkor az első pilótaleckéjére tette félre a nyári munkáiért kapott pénzét.   

10_2.jpg

Karlene később több  légitársaságnál is dolgozott pilótaként vagy pilótaoktatóként, jelenleg a Delta Airlines Airbus A330 típusú óceánjáró gépének pilótája, aki sokszor repíti a földrészek között a Victoria Secret modelljeit.

_D2X4055.jpg

Karlene szerint nem volt könnyű múltja. Mindig azt érezte, hogy neki jobbnak kell lenni és keményebben kell dolgozni, mint a fiuknak, szeretett tanulni és az Airbus típusvizsga előtt a kisebbtől a nagyobbig végig vezette a Boeing típusokat, úgy mint B727, B737, B757, B767 és végül a Jumbó a B747-400.

Aktvitása a magánéletben sem hagyta el. Három lánya és unokái mellett jut ideje a regényírásra is. Első könyve Flight For Control címmel jelent meg.

3_18.jpg

Utazzon velünk busszal repülőnapokra

4_14.jpg

Pilótatársait még arra is rá tudja venni, hogy rendszeresen látogassák a Seattle-ben levő gyermekkórházat, hogy mosolyt varázsoljanak a gyermekek arcára.

6_13.jpg

Egyszer talán még olyan híres író lesz, mint a Kis Herceg megálmodója, a szintén pilóta Antoine de Saint-Exupéry.

süti beállítások módosítása