Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Kriszta lett Európa legjobb pilótanője

2012. május 21. - Hölgypilota

Hétvégén Rotterdamban a Shell Eco-marathon Europe első városi autóversenyén a kecskeméti főiskola csapatának autójában  Á. Tóth Kriszta lett Európa első pilótanője a benzinüzemű kategóriában, hatalmas távot, 2696 kilométert tehetett volna meg egy liter benzinnel.

kriszta1.jpg

A versenyen diákok által épített benzines, gázzal vagy napelemmel hajtott autók futnak és az nyer, aki a több futam átlagában egy egységre vetítve  elméletben a legtöbb kilométert autózna.

 kriszta2.jpg

Krisztát ma reggel már itthon értük el telefonon.

 kriszta3.jpg

Csak hajszálon múlott, hogy nem nyertünk. Ki kellett kerülnöm egy felborult autót, amiben a fiúk a boxból rádión sokat segítettek, de a manőver mégis visszavetett. Ezért megint egy srác pilótával a franciák nyertek, de már csak 137 kilométer egy liter benzinre vetített előnnyel.

 kriszta4.jpg

A rengeteg kanyar volt a legnehezebb a városi pálya miatt, de ennek ellenére felléptünk a második helyre és 38 kilométerrel megjavítottuk tavalyi abszolút csúcsunkat is.

 kriszta5.jpg

A franciák is érezték a szoros versenyt, a nyáron a Nokia városában újra találkozunk majd, remélem akkor legyőzzük őket, szerintem minden adottságunk megvan hozzá.

kriszta6.jpg

A kecskeméti Megaméter III. autó a hétvége óta a világ második legkisebb fogyasztású benzinüzemű járműve, bízzunk benne, hogy még az idén az első lesz.

süti beállítások módosítása