Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Marslakó lesz a szakácsnőm

2012. július 23. - Hölgypilota

Elég a gumi ízű űrételekből, a leendő űrhajósoknak irány a konyha. Főzni tanulnak a Mars expedíció földi szimulációjának űrhajósai.

mars.jpg

A hosszú távú űrutazásokra készülve a tervezők úgy gondolják, hogy az  űrhajósok nem ehetnek csak konzervet és készételt, a NASA szerint az egyhangúságtól is megmentheti őket, ha megfelelő nyersanyagokból  finom ételeket főznek maguknak.

mars9.jpg

mars5.jpg

 mars3.jpg

Sushi, paella, pizza, és almás pite a menüben, ilyen ételek elkészítését gyakorolták a múlt héten azok a szerencsések, akiket kiválasztottak a jövő évben egy hawaii kráterben lebonyolítandó négy hónapos Mars kísérletre.

mars2.jpg

mars6.jpg

A nyers élelmiszerek mellé terveznek fűszerkertet, visznek majd magukkal egyszerű földi konyhai eszközöket, olívaolajat és vajat, a biztonság kedvéért mikro sütőt, és konzerveket is 2037-ig tartó szavatossággal.   mars4.jpg

mars13.jpg

A hat fős legénységben – találjunk rá már valami szebb magyar szót – három kvázi űrhajósnő  is dolgozik majd. Egy geológia professzor, egy technológiai témákkal foglalkozó újságírónő és egy kisebbségi problémákat kutató asszony. A tartalékok között pedig egy háziorvos, korábbi NASA űrhajós vár a bevetésre. mars1.jpg

mars11.jpg

Az "űrhajósok" a négy hónap alatt szkafanderben elhagyhatják majd az űrhajót és kimehetnek a hawaii kráterbe, kipróbálhatják majd a Marsjárót és csillogtathatják szakácsnői tudásukat is. További részletek itt.

mars8.jpg

Reméljük, jövőre mindannyian mesterszakácsokként térnek vissza a normál földi életbe.

süti beállítások módosítása