Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Kung fuzni is tudni kell

2013. április 16. - Hölgypilota

Nem is gondolnánk, hogy a légitársaságok stewardesseinek mennyi mindent kell megtanulni ahhoz, hogy megfeleljenek a követelményeknek.

12_17.jpgNem is beszélve arról, hogy bekerülni sem egyszerű, mert már az első megmérettetés felér egy szépségversennyel.

 A jelentkezők közül igencsak ki kell tűnni annak, hogy valaki az első 10-20 másodperces szemrevételezés alatt fennmaradjon a rostán. 19_1.jpgAnnak ellenére, hogy nem elég a kellemes külső, a felsőfokú végzettség és az angol nyelv ismerete mindenhol többszörös a túljelentkezés. 9_25.jpgAkinek mégsem sikerül bekerülni legközelebb egy másik légitársaságnál próbálkozhat. A felvételt nyertek komoly elméleti és gyakorlati képzést kapnak.

Van olyan légitársaság, ahol a stewardesseknek két éven keresztül tanítják, hogyan kell igazán szépen mosolyogni, nőies módon, elegánsan ülni, kecsesen járni és nem utolsó sorban azt is, hogy milyen szögben kell meghajolni. 13_12.jpg

18_2.jpgAz utasok biztonsága érdekében begyakorolják a különböző vészhelyzetek közül a vízből való mentést is. 14_8.jpg

15_2.jpgA túlsúlyos, erőszakos, netán részeg férfi utasok leszerelésére pedig a Hong Kong Airways stewardesseit még kung fuzni is megtanítják. 17_4.jpgEzek után valószínűleg majd kétszer is meggondolják a férfi utasok, hogy kikezdjenek-e a Hong Kong Airways stewardesseivel.  21_4.jpg

22_4.jpg

További információk olvashatók egy korábbi kínai és Qatar Airways stewardess felvételizőkről írt bejegyzésekben.

 

süti beállítások módosítása