Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Parahawking tandem Nepálban

2015. március 11. - Hölgypilota

A parahawkinghoz a siklóernyőn kívül kell egy bivalyhússal teli nyakba akasztott tarisznya is, hogy együtt lehessen repülni a ragadozó madarakkal.  

8_117.jpg

Nepálban a Himalája lábánál fekvő Pokhara a világ legjobb siklóernyőző helye. Nem csoda hát, hogy több tucat siklóernyős vállalkozás kínálja itt a szolgáltatását.

0_188.jpg

Egyikük, egy brit siklóernyős azon törte a fejét hogyan tudná rávenni a ragadozó madarakat arra, hogy megmutassák neki a jó termikeket (felszálló légáramlat) és sokáig tudjon a levegőben maradni.

1_229.jpg

A ragadozó madarak ugyanis a zsákmányra lesve ezeken a helyeken kiterjesztett szárnnyal, mozdulatlanul képesek a levegőben keringeni.

2_219.jpg

Ehhez a siklóernyős speciálisan betanított solymokat és keselyűket használt.

9_89.jpg

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a tandem utas nyakában egy tarisznya bivalyhússal és kesztyűvel a kezén száll fel. Amikor pedig a pilóta belefúj a sípjába, a ragadozó rárepül az utas kinyújtott kezére, hogy elvegye a húsdarabot, majd továbbrepül, hogy ösztönösen meglelje a következő termiket.

7_163.jpg

Így a pilótának nem kell mást tennie csak együtt kell repülni és követni a ragadozó madarat.

Korábban írtunk egy kislányról, aki a tengerparton próbálta ki a siklóernyőzést és írtunk a Himalája kapujában levő apró repülőtérről is.  

süti beállítások módosítása