Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Nőnap, világrekord, Air India

2016. március 07. - Hölgypilota

Az Air India a korábbi évektől eltérően már 6-án elindította a Nőnapi hagyományos járatát. A négy pilótanő a világ eddigi leghosszabb női személyzettel repülő járatát repülte le.   

2_269.jpg

Az indiai nemzeti légitársaság a világon elsőként vezette be 1985-ben a nőnapi csupa női személyzettel repülő járatait és azóta is így ünnepel ezen a napon. Az idén viszont már vasárnap hajnalban felszállt New Delhiből San Francisco-ba egy Boeing B777-es gépe, fedélzetén négy pilótanővel és 10 főnyi női személyzettel.

0_244.jpg

A repülőgép mintegy 17 óra alatt nonstop 12,300 km-t repült, amely a világ eddigi leghosszabb útvonala teljes női személyzettel. Ez alkalommal azonban a beszállást, a földi kiszolgálást, a forgalom ellenőrzést és minden egyéb repülési műveletet is nők végezték el.

4_261.jpg

A Boeing B777-es holnap, a Nőnapon tér vissza New Delhibe.

9_108.jpg

Az Air India egyéb rekordot is felállít az idei Nőnapon, 22 belföldi járatán csupa női személyzettel repül majd.

1_283.jpg

A légitársaság decemberben indította a leghosszabb menetrendszerű járatát Amerika nyugati partvidékére, amelyen most a négy pilótanő is repült.  

3_272.jpg

A világrekord jelentőségét az is mutatja, hogy az eddigi leghosszabb leszállás nélküli útvonalat, 14.200 km-t az elmúlt héten repülte az Emirates Dubajból Aucklandra.

6_208.jpg

Korábban írtunk arról is, hogy a légitársaság milyen intézkedéseket vezetett be a stewardessek elhízása ellen, de írtunk a sugárhajtású hátizsákról is. Ajánljuk még hosszabb írásunkat az utasrepültetés nagy pillanatairól is.

süti beállítások módosítása