Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Mazury airshow képekben

2016. augusztus 11. - Hölgypilota

Lengyelország egyik legnagyobb légi bemutatójának égi színpada a Mazury-tavaknál a strandról, mólóról, tó partjáról vagy vitorlásból és csónakból is nézhető. 

marta1.jpg

A minden év augusztus első hétvégéjén megrendezett kétnapos fesztivál helyszíne Gizycko tóparti kisváros, híres üdülőhely, vitorlásparadicsom és a közeli füves repülőtér.

25_6.jpg

fuvon.jpg

5_264.jpg
Szombaton esős, ködös, szeles idő volt, nem lehetett szép képeket készíteni sem a címképen látható kötelékről, sem a lengyel hadsereg Lockheed C-130 Hercules szállítógépéről.

marta2.jpg

26_7.jpg

A bemutatón szerepeltek régi szovjet típusú repülőgépek, köztük a MIG-29 vadászgép, helikopterek, műrepülők, az ejtőernyősök nem a vízbe ugrottak, hanem inkább a közönség között értek földet.

mig29.jpg

22_23.jpg

ernyo.jpg

A hely adottságát kihasználva az üdülőhely kis öblébe hidroplánok is érkeztek, a vízről felszállva szombaton sikerült megbirkózniuk a hullámokkal. A kisgépek között több volt a kompozit gép.cub.jpg

vihar_utan.jpg

A tűzijáték idejére a vihar elhúzott, nyomai az előző képen.

tuzijatek.jpg

Pilótanő nem szerepelt a bemutatókon, de a csinos reptéri irányítóról még fotó is készült, aki a hagyományoknak megfelelően máskor akár pilótanő is lehet. 

Rajta kívül a bejegyzésben szereplő fotóink egy részét Marta Grecka készítette, a többit pedig Iwona Doroszko küldte, köszönet mindkettőjüknek érte. 

marta4.jpg

Még több kép

Reméljük jövőre jobb idő lesz és mi is ott leszünk. Addig egy hasonló vízparti airshow-ról, Barcelonából ajánlunk képeket. Egy hazai kastély égi színpadán pedig Besenyei Péter és Veres Zoltán bemutatózott egykor. Végül ajánlunk egy e-könyvet egy osztrák tópari repülő fesztiválról. Sajnos az idén a magyar kecskeméti repülőnaphoz hasonlóan a barcelonai és az osztrák légi parádé is elmaradt.

süti beállítások módosítása