Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Midway repülőgéphordozó és a nők

2017. március 20. - Hölgypilota

12 kép San Diegoból, ahol ma már múzeumként pihen a vietnami háború és a Sivatagi Vihar egyik híres repülőgéphordozó hajója.

midway1.jpg

A tengerész csókja, avagy a feltétel nélküli megadás többszörös ember nagyságú híres szobra köszönti a látogatót, amit egy a második világháború után a Times Square-n a győzelmi ünnepségen készített fotó inspirált.

midway2.jpg

A repülőgéphordozó a hétköznapokon múzeumként szolgál, az idegenvezető szettet még a kicsik is nyakukba akaszthatják.

midway3.jpg

A Midway a második világháború végétől a Sivatagi Vihar befejezéséig több mint 50 éven át járta a tengereket. Nem volt atomhajtású, mint mai társai.

midway13.jpg

Iskolások szervezetten is látogatják....

midway6.jpg

... és kipróbálnak mindent. Rengeteg fotót találtam az alvóhelyeken pihenő vagy a pilótafülkében repülő gyerekekről no meg felnőttekről is.

midway9.jpg

A hajón ott az élő történelem, egykor cigaretta árus, ma cukorka és szuvenír árus lányok a fedélzeten.

midway5.jpg

A történelem a rendezvényekben is tetten érhető. A képen a 40 éves megünneplése annak, hogy a hajó több ezer menekültet szállított el Vietnamból a háború végén. De tartanak itt hivatalos haditengerészeti légierő ünnepségeket is.

midway7.jpg

Itt ünnepelték a az amerikai cserkészmozgalom megalapításának századik évfordulóját is. A 92 éves főcserkész hölgy is egykor akkor kezdte a cserkészmozgalomban való tevékenységét, mint  kislány manapság.

midway10.jpg

A fedélzet ideális helyszín esküvői fotók, no meg fényes esküvők megrendezésére is. A repülőgépet indító katona szobra és a környezet miatt az esküvő is úgy lesz maradandó, ha a felek nem a szokásos ünnepi ruhát viselik.

midway11.jpg

Közel ezer jogázó is tartott már a fedélzeten foglalkozást, bár a fegyverek árnyéka talán nem a legideálisabb helyszín erre. 

midway4.jpg

Modell fotózásra is kiváló a környezet.

midway12.jpg

Amerika bikini modellje is itt fényképezkedett. Talán érdekesség, hogy a repülőgéphordozó neve és a hölgyön látható falatnyi ruhadarab is egy-egy szigethez kötődik. Midway szigetén nyerte meg az USA Japánnal szemben az első fontosabb csatáját, a Bikini szigeteken pedig atom kísérleteket végeztek. 

midway8.jpg

Irtunk már a haditengerészeti légierő egyik pilótanőjéről. Miként foglalkoztunk a jövővel is, ahol nemsokára intelligens óriásdrónok helyettesítik vagy veszik át majd a haditengerészeti repülőgépek feladatait. 

süti beállítások módosítása