Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Személyigazolvánnyal repülhetünk a karibi térségbe

2017. március 29. - Hölgypilota

és aranyszínű rumot kortyolhatunk a fehér homokos parton a naplementében és más érdekességek.

cim4.jpg

Néhány napja az Akvárium kávézójában jártam az Air France és KLM nyári menetrendet bemutató rendezvényén. Az egy közös holdingban levő két légitársaság magyarországi menedzserével, Kiss Ildikóval beszélgetve érdeklődtem a karibi „Európáról”.

gg1.jpg

A karibi térségben találhatóak olyan szigetek, amire ha megérkezünk, nem tesszük ki a lábunkat Európából. Franciaország tengerentúli megyéiben élő helyiek francia állampolgárok, francia törvények vonatkoznak rájuk és a turistákra is, euróval fizetnek.

gg5.jpg

Mindezek repülővel egy napra találhatóak Budapestről. Naponta négy gép repül Párizsba, átszállással könnyen elérhető jó csatlakozás a tengerentúlra, ami még nagyjából kilenc óra a levegőben.

biciklik.jpg

A Charles de Gaulle reptéren a közelmúltban kialakítottak egy mini Párizs hangulatát adó várót, a zöld lelkűek biciklit tekerve tölthetik fel mobil eszközeiket. Nemrég óta működik magyarul az átszállás helyi idegenvezetője, az oldal a bejegyzés végén linkelhető.

gg3.jpg

Ildikó elmesélte, milyen élmény, amikor a turistát a megszokott európai környezetében körbeveszik a természet csodái.  

gg4.jpg

Kedvence Guadeloupe, egy pillangó alakú sziget, egyik oldalán fehér homokos strandon járhat az ember, színes halakat láthat, búvárokkal, vízi sportok kedvelőivel találkozhat. A másik oldalon várja a látogatót egy aktív vulkán, emiatt különleges fekete homokos tengerparttal. A hegyen sziklák, vízesések, őserdők, az utakon, ösvényeken túrázók. Két véglet, egy sziget.
gg2.jpg

Ha vékony pénztárcával, maradék euróval utazna az ember Budapestről Guadeloupe-ba, honnan indulnak a teljes jegyárak, kérdezem. Április-májusi utazásra, ottani elő-utószezonban 150-160 ezer forinttól már találhatóak jegyek a francia nemzeti légitársaság oldalán – kapom a választ.

Az átszálláshoz igért link mellett egy világkörüli út, ami szintén érintette a karibi térséget. Egy Air Frace pilóta a Nemzetközi Űrállomásra is eljutott.

süti beállítások módosítása