Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Singapore Airlines stewardess képzése

2017. augusztus 25. - Hölgypilota

Tudta, hogy a Singapore Airlines stewardessei kapják a világon a leghosszabb idejű kiképzést?12_81.jpg

A légitársaság havonta tartott toborzójára mindig többszörös a túljelentkezés, a képzés ideje pedig 15 hét, amely kétszer akkora, mint más légitársaságoknál.

1_330.jpg

A szingapúri lányokon kívül más ázsiai országokból, főleg Kínából, Japánból, Koreából, Tajvanról és Indonéziából is érkeznek jelentkezők. A gigantikus méretű kiképző központ a Szingapúr-Changi repülőtér mellett van.

7_231.jpg

Innen kerülnek ki a híres, kifogástalan megjelenésű, a szakmában Szingapur Lányoknak is nevezett stewardessek.8_165.jpg

Dresszkódjuk előírja többek között, hogy ugyan megengedett a fülbevaló viselése, de az nem szabad, hogy csillogjon, a hajuk színe pedig csak fekete vagy sötétbarna lehet, és nem lehetnek látható tetoválásaik.

0_290.jpg

A mindig kifogástalan, egységes megjelenés érdekében a hosszú képzés alatt a stewardess jelöltek a személyre szabott make-upot is gyakorolják.

13_67.jpg

De a kecses ülés és lépcsőjárás tudományát is elsajátítják.

9_128.jpg

A gyakorlati képzés a méretarányos különböző típusú repülőgépek utastereit szimuláló egységekben zajlik, ahol ugyanazok az ülések, mint a tényleges repülőgépeken csak a háttámlába épített fedélzeti szórakoztató eszköz hiányzik róluk. 

16_24.jpg

Sommelier képzést is kapnak, sőt mivel a business osztályon a Japánba és Kínába közlekedő járatokon eltérő a terítés módja, ezért megtanulják a két országra jellemző terítést is.3_315.jpg

6_246.jpg

Mivel legfőbb szempont az utasok biztonsága, minden elképzelhető vészhelyzetre kiképzik a stewardess jelölteket.

10_129.jpg

2_316.jpgGyakorolják, hogyan kell kezelni különböző tűzeseteket, és mint mindenütt a világon az elsősegélynyújtást is elsajátítják. A biztonsági képzést pedig a későbbiekben évente tesztelik. 11_109.jpgA Singapore Airlines törékeny stewardesseit még arra is biztatják, hogy járjanak a légiutas-kísérők harcművészeti klubjába és sajátítsák el a taekwondot, hogy meg tudják védeni magukat. Néhányan közülük a fekete övet is megszerezték.14_44.jpg

Korábban írtunk egy stewardessből lett milliomosnőről  és két óriás RC modellről is, valamint ott voltunk a Parlament előtti ünnepi vizi- és légiparádén is. 

süti beállítások módosítása