Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Ikrek az alaszkai kutyaszánhúzó versenyen

2018. január 03. - Hölgypilota

Anna és Kristy Berington közös szenvedélye a kutyaszánverseny. Évek óta ott vannak a világ legjobb versenyzői között az alaszkai Iditarodon.100_4.jpg

A versenytáv körülbelül 1000 mérföld, amely nagyjából a Debrecen-London távolságnak felel meg. A legjobbak 8 nap, a többség 9-10 nap alatt ér célba. 

112_3.jpg

Miközben mínusz 45 fokos hidegben befagyott folyómedrekben, tundrán, hegyi utakon, fagyos szélben, hóviharokkal küzdve szinte megállás nélkül száguldanak az érintetlen havas tájon.

77_1.jpg

Mivel a verseny valójában a kutyák versenye, ezért a kutyákat is védik a hidegtől és sérülésektől, zoknit kapnak a lábukra, pihenőidőben pedig még egy kis babusgatás is jár nekik.
33_13.jpg

131.jpg

111_4.jpg

A versenyzők, hogy kíméljék a kutyák erejét sokszor nem is állnak a szánon, hanem mellette futnak, vagy rajta állva pedáloznak így legalább 100 mérföldet ők is futnak. Ezért, hogy állóképességüket fejlesszék, Anna és Kristy egész évben fut és triatlonozik. 88_1.jpgKorábban írtunk egy alaszkai bozótpilótanőről és egy kínai utasszállító drónról is.

süti beállítások módosítása