Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Turkish Airlines legfiatalabb hölgykapitánya

2020. február 02. - Hölgypilota

Ritka a női pilóta a török nemzeti légitársaságnál, ahol még alig száradt meg a tinta a legfiatalabb kapitánynő kinevezésén.
to12.jpg

A 29 éves Selin Sevimli nemrég ült át a Boeing B737-es bal oldali ülésébe.to13.jpg

Annak ellenére, hogy 1936-ban a világ első vadászpilótanője is török volt, a kereskedelmi légitársaságok csak 1993 óta alkalmaznak pilótanőket Törökországban. A számuk is csak lassan emelkedett, 2006-ban 6-ról a mostani 211 főre, de arányuk a közel ötezer fős pilótaállományon belül még így is elenyésző.  to15.jpg

Selin nyolc éve repül a Turkish Airlinesnál, repült óráinak száma több, mint ötezer.to2.jpg

A férje is kapitány a légitársaságnál, Boeing B777-essel viszi az utasokat a világ különböző pontjaira. Így nem könnyű a két kapitány magánélete.to16.jpg Ha nem számíthatnának arra, hogy házaspárként azonos napokon kapják meg a szabadnapjukat, szinte alig találkoznának. Selin nagyon szereti a munkáját, örül annak, ha a gyerekek integetnek neki és már az a vágya is teljesült, hogy együtt repülhetett a szüleivel.  to4.jpgKorábban írtunk a világ első vadászpilótanőjéről. Ma van a MALÉV leállásának nyolcadik évfordulója, képekkel és videókkal emlékezünk a magyar nemzeti légitársaságra.

süti beállítások módosítása