Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

TOP GUN 2 film vadászpilótanője

2022. június 01. - Hölgypilota

Monica Barbaro színésznő a film forgatása alatt szinte pilótanő lett, hála a főszereplő Tom Cruise által diktált kőkemény kiképzésnek.

monitom.jpg

Mostanában végre bemutatott és nagy sikerrel játszott  TOP GUN 2 filmbe írtak egy vadászpilótanő karaktert is, ami az első részből hiányzott. Tom Cruise-ról mindenki tudja, hogy sokféle típuson repül és saját maga kaszkadőre is. Szerinte úgy lesz a film hiteles, ha a szereplők nemcsak eljátsszák, hanem megízlelik-megszenvedik a vadászpilóta létet. 

bombazo.jpg

Az egy szem nő a sztárok pilóta iskolájában Phőnix, akit Monica Barbaro alakít. Szándékosan választottak olyan színészeket, akiknek semmi köze sem volt korábban a repüléshez. Tom kemény kiképzésnek tette ki őket.

mozi1.jpg

50 órát repültek négy repülőgép típuson, átestek vízi mentési gyakorlaton, jelentéseket írtak, tanultak pilótaként együttműködni és még sorolhatnánk.  Monica sok műsorban mesélt az élményeiről. Az első három repülőgép típusban Tom volt néha a pilóta.

cessna.jpg

Kiindulásként az egymotoros négy személyes Cessna 172-ben ismerkedtek a repülés alapjaival. cessna1.jpg

Majd jött a motoros műrepülőgép, hanyatt repüléssel, a műrepülő figurák miatt növekvő G-terheléssel.  Sokan hánytak, Monica nem. Nagyon élvezte a repülést, könnyen mozgott a térben. Szinésznővé válása előtt balerina és profi táncos volt, szeretett kézen állni. Nem okozott neki gondot a vér fejbe áramlása.
mozi2.jpg

Harmadik repülőgép egy L-39 nálunk is ismert sugárhajtású katonai kiképző gép volt. Itt minden gyorsabban történt, nagyobb sebességgel és néha 8-9 G-vel is repültek.

mozi6.jpgMajd jött az igazi, filmben is szereplő F-18 Super Hornet vadászgép hátsó ülése. A felvételek egy része itt folyt repülés közben élesben. Ilyenkor Phőnix gépét a haditengerészeti légierő igazi vadászpilótanője vezette. Ketten voltak,

mozi3.jpg

Monica sokat tanult és ellesett tőlük a hátsó ülésből. A műszerfal felett voltak a különleges kamerák. Külön gyakorlatokon tanulták a fejmozgás mimikáját, a légzőkészülék és a sisak kezelését. Ők élesítettek a kamerát is.

mozi4.jpg

Az F-18 vadászgépek repülőtere az anyahajó. A víz feletti repülések miatt az összes pilóta szereplő vízi mentési kiképzést kapott. Vízfogás ejtőernyővel, vízbeesés pilótaülésben, kiúszás víz alatt az ablakon, katapult kilövés víz alól. Fárasztóan izgalmas volt, lesz majd róla werkfilm.

pilcsik.jpgMonica a fizikai állóképességét kétnaponta úszással, fekvőtámaszokkal, tornával tartotta karban. Szerepe szerint elfiúsították, a forgatás során sem írtak bele szerelmi szálat, az megmaradt a főszereplő Tom Cruise alakjának.

mozi8.jpgMonica reméli, hogy a filmben Phőnixként mintát ad a lányoknak, legyenek vadászpilóták, mert képesek rá. A film világpremierjén, a USS Midway anyahajón több kislány jött oda hozzá pilóta ruhában autogrammért, de más premiereken is látta a lányok szemében az örömöt. monica11.jpg

Többször megkérdezték tőle a film után, kedve lett-e a repülőgép vezetéséhez, hiszen sok színésznő vezet repülőgépet.  Nem tervezi, mondta, mert a TOP GUN miatt nagyon felkapott lett, azóta állandóan forgat. De nem esne pánikba, ha egy kisebb gép vezetését át kéne vennie.

mozi7.jpg

Nemrég irtunk egy másik szinésznőről, aki a Nemzetközi Űrállomáson forgatott egy űrfilmet. Korábban sok igazi vadász pilótanőt mutattunk, most egy lengyel hölgyet emelünk ki. Végül ajánlunk egy videót, hogyan repült egykor a hidroplán a Balatonon.

süti beállítások módosítása