Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Férfiaknak vagy nőknek tervezték-e az Airbus új A350-et?

2013. június 14. - Hölgypilota

Ezekben a percekben készülnek az Airbus legújabb fejlesztésű repülőgépének első tesztrepülésére. Még nem tudhatjuk, hogy a tervezők mennyiben vették figyelme a férfi és női utasok eltérő utazási szokásait.

5_91.jpgA légitársaságoknak több nemi különbségen alapuló szokást is figyelemebe kell kell venni. Ilyen, például hogy míg a nők inkább az ablak mellett szeretnek ülni, addig a férfiak a folyosóüléseket kedvelik.

3_96.jpg

A nők általában táskát visznek magukkal a fedélzetre, míg a férfiak kis bőröndöt. A nők általában figyelembe veszik az ülések határait. Ezzel szemben a férfiak túlterjeszkednek azon és gyakran átlóg a könyökük, lábuk a szomszéd ülés területére.

Az utazás közbeni szórakozási szokások is eltérőek. A nők inkább filmeket néznek, a férfiak pedig nagy valószínűséggel az élő hír és sportközvetítéseket keresik.

Az étkezési szokásokban is van nemek közötti eltérés. A nők inkább hajlamosabbak salátákat és kis tapasokat enni. Ezt a jelentősebb légitársaságok már figyelembe veszik.

8_46.jpg

A takarót is inkább a nők használják.

2_94.jpgA férfiakkal ellentétben a nőket általában nem érdekli, és nem jegyzik meg, hogy milyen típusú repülőgépen utaztak.9_33.jpgAz Airbus új A-350 típusú repülőgépének első tesztrepülése is sok mindent eldönt majd. Ezt a hölgyet viszont ma is valószínűleg egészen más érdekli. 10_33.jpg

süti beállítások módosítása