Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Wizz Air tíz év tíz fénykép

2014. május 19. - Hölgypilota

Ma tíz éves a Wizz Air diszkont légitársaság, a Hölgypilóták tíz fényképpel köszönti a jeles jubileumot.

risztov12_1.jpg

Risztov Éva távúszó olimpiai bajnok a kapitányi ülésben.

litescu.jpg

Egy tiszteletbeli kapitány után egy igazi kapitánynő. Andrea Litescuval még első tisztként készítettünk interjút, azóta már előlépett kapitánnyá. Reméljük, a következő tíz évben magyar Wizz Air pilótanők is szerepelnek majd a Hölgypilótákban.

kiscsaj.jpg

A tíz év alatt több mint hetvenmillióan utaztak a légitársasággal, országonkénti bontás célzásában a képen a hétmillió magyarországi utas utáni első utasok láthatóak.

wiskola1_1.jpg

A Wizznél gondolnak a jövőre, nemrég kisiskolások látogatták meg a budapesti központot.

petra5_1.jpg 

A képen Petra, a kétszeres Wizz Air nagykövet légikisasszony Braddel, a Wizz kabala figurájával incselkedik.

wiz52_1.jpg

A Wizz Air tíz évében jelentős volt a keleti nyitás, ahol sok kelet európai fővárosból repültek egy-egy új célállomásra. A képen a ferihegyi betonon hastáncosok ünneplik a dubaji nyitójáratot.

adrienn_1.jpg

A légitársaság nemcsak a városokat köti össze, hanem a futást is népszerűsíti. Itt Adrienn a másik nagykövet légikisasszony földi szolgálatban.

szimulátor.jpg

A pilóták szimulátorképzése is az évek során Budapestre került, a képen éppen Németh Lászlóné fejlesztési miniszter vágja át a szalagot a megnyitón.

wfoto.jpg

A tíz év müködésre jól rímel a félszáz Airbus A320, ennyi 180 székes modern géppel fuvaroznak, köztük az újabbak már a képen látható cápaszárnyasak. Köztük nemrég egy alacsonyan áthúzott a Duna felett is.

baku1.jpg

És végül de nem utolsó sorban: a diszkont légitársaság tíz éve az alapító és jelenlegi vezérigazgató Váradi József nélkül nem jöhetett volna létre. A nagy főnök balról a légikisasszonyok között.

A tíz éves jubileum miatt ráadásként ha ma éjfélig jegyet vesz a légitársaság bármely útvonalára, a másikat hozzá ingyen kapja.

süti beállítások módosítása