Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Távpilótanő készenlétben

2023. december 15. - Hölgypilota

Danah a repülőtértől 50 kilométerre levő központban vigyázta a Cessna Caravan pilóta nélküli repülését.

cimkep_18.jpg

Danah távpilótanőként dolgozik egy olyan cégnél, mely nem egyszerű robotpilótákat fejleszt. Hanem olyat, ahol nincs a repülőgép fedélzetén pilóta.

nincs_pilota33.jpg

A múlt hónapban egy kaliforniai repülőtérről egy bő iskolakör volt az első ilyen repülés.

leszall11.jpg

A Cessna 208B Caravan 12 percen repült igy önállóan, miközben nem volt számára a légtér lezárva. A bejegyzés végén levő linken megnézheted belülről a repülést, 360 fokban forgatva a nézőpontot.

danah55.jpgDanah előtt mint látható, nincs dzsojsztik, nem ő irányítja távolról a repülőgépet. Ha szükséges lett volna, a repülésfelügyelő programon keresztül egérrel átvette volna az irányitást.

tavpilotadanah55.jpg

Danah a jövő hírnöke, mert a kereskedelmi pilóta engedélye mellett számitástechnikai mérnök is. Feladata a robotrepülésben az ember és a gép összehangolása a biztonság szempontjából.

c208kep.jpg

Korábban a Textronnál dolgozott, aki gyártja a Cessna Caravánt. Az egész világon ez a legelterjedtebb bozótrepülőgép, ami nem igényel kiépített repteret.

caazul_caravan77.jpg

Az első lépésben az a cél, hogy a teherszállító Cessna Caravan repülőgépek csak távpilóta felügyelete mellett repüljenek.

danah22.jpg

A szűzrepülésben lett sztár Danah, a készenléti távpilótanő. Igy ünnepelte a sikeres leszállást, miután interjút adott egy országos tévécsatornának. 

noi_mernokok99.jpg

360 fokos videó a pilóta nélküli Cessna első repüléséről. A jobb felső sarokban lehet a videóban a nézeteket változtatni. Korábban irtunk a robotlányokról a müncheni repülőtéren. Sugárhajtású RC repülőgép mit gondoltok mennyivel repül?

süti beállítások módosítása