Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Katonai pilótanő számítógép ruhában

2012. július 18. - Hölgypilota

Múlt héten mutatták be a Farnborough-i Repülő Szalonon azt a rendszert, amikor a helikopter irányításának egyes elemeit kiszolgáló eszközöket beszerelték a pilótanő ruhájába.

kat1.jpg

A sisak olyan szenzorokkal lett ellátva, hogy a pilóta 360 fokban lát vele, ha lehúzza a mobil képernyőt. Mintha a forgó visszapillantó tükröt rávetítené a kényernyő felére.

kat2.jpg

De a pilótanő lát vele infravörösen sötétben, porviharban vagy ködben nulla látásnál repülhet vele, használhatja radarképernyőként, térhatású hangot kap, erre vagy a szeme előtt levő monokli képernyőre kivetítheti a szükséges repülési adatokat.

kat3.jpg A pilóta karján levő érintőképernyőn térképeket, képeket, videókat nézhet, olvashat, levelezhet stb, ezt ma már egy kisiskolás is tudja a mobtelcsijén.

kat4.jpg További újdonság, hogy a ruhán levő zsebekben helyezték el a számítógépeket és más eszközöket is. Ezért a leirt funkciókat akkor is tudja használni, ha hátramegy a raktérbe, kiszáll a helikopterből vagy lelövik és ezért menekülnie kell.

kat7.jpg

A földön látja, ha mögötte jön az ellenség, a sisakjára kivetített térképpel mint a hétköznapi autóban használt gps-en menekülhet és közben harcolhat, észleli helyzetét a találkozási ponthoz és a saját mentőegységéhez képest.

Még több fotó a repülő szalonról.

süti beállítások módosítása