Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Négy nő egyszerre az űrben

2012. december 08. - Hölgypilota

A Discovery űrrepülőgépen utazó három űrhajósnővel és a Nemzetközi Űrállomáson tartózkodó Tracy Caldwell Dyson-nal együtt először volt egyszerre négy nő az űrben.

0_20.jpg

9_16.jpg

2_46.jpg

A 2010. április 5-én fellőtt Discovery élelmiszert, különböző tudományos felszerelést, és az űrállomás külső javításához alkatrészt szállított a Nemzetközi Űrállomásra.

000_1.jpg

Az űrsikló három nőtagja Dottie Metcalf-Lindenburger, Naoko Yamazaki és Stephanie Wilson volt.

0001.jpg

A vegyész Tracy Caldwell Dyson kedvenc időtöltése a súlyemelés és autószerelés, ez alkalommal több, mint hat hónapot töltött az űrállomáson. Így nem csoda, hogy a képen hazavágyva nézi a Földet.

0110.jpg

A muzikális tanárnő, Dottie Metcalf-Lindenburger az éneklés és zenélés mellett a hosszútávfutásnak hódol és már huszonöt maratont teljesített.

10_15.jpg

A japán mérnök Naoko Yamazaki űrbéli ruháit egy híres divattervező tervezte, hogy az űrben is otthonosan érezze magát. Naoko távollétében szoftvermérnök férje neveli a kislányukat, aki a felesége karrierje miatt az állását is feladta.

5_44.jpg

Stephanie Wilson mérnök szabadi idejében síel és bélyeget gyűjt. A rostán majdnem kiesett, mivel a kiképzés elején az asztronauta jelöltek nagyon sok víz alatti feladatot hajtanak végre, de ő még nem tudott úszni. A Harvardon végzett űrhajósnőnek ez már a harmadik útja volt az űrállomásra.

1111111111.jpg

A NASA 1960-as években indított Első Női Űrhajós Kiképző Tréning tagjainak azonban nem volt ilyen szerencséje.

süti beállítások módosítása