Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Madame Rafale, az első francia vadászpilótanő

2013. június 26. - Hölgypilota

A Dassault Rafale az egy többcélú francia harci repülőgép, Claire pilótanő pedig kicsit fiúsítva érzi magát vezetése közben.

m1_3.jpg

Múlt héten rendezték a Le Bourget repülőtéren a francia légi szalont, talán ebből az alkalomból jelent meg a nyilvánosság előtt vezeték névtelenül a százados, mint a vadászgép típus nagyasszonya. A szuperszonikus katonai gép neve Zivatart jelent, hatásfokát a képen látható fegyverzete alapján el lehet képzelni.

m2_3.jpg

Claire ötéves korában a Le Bourgeout repülőtéren levő  Múzeumban kapta az első inspirációt a katonai repülésre. Érettségi után tíz év alatt jutott el a francia légierő modern francia vadászgépének kormányához, ami minden katonai pilóta álma.

m3_3.jpg

Kezdetben zavarta a kollégákat, hogy egy nő tanul köztük. Később elfogadták a hosszú haját és bájos fülbevalóját, ami a magassági ruhában és az oxigénálarccal a fején egyáltalán nem látszik.

m4_2.jpg

Napjainkban már túl van első külföldi szolgálatán, a norvég fjordok között repült és várja az olyan feladatot, ahol elönti őt az adrenalin.

m5_2.jpg

Korábban irtunk norvég kolléganőjéről, ahol a férj is vadászpilóta és lehet, hogy a gyerekeknek is megtetszik ez a hivatás. Néhány kép a múlt heti párizsi légi szalonról.

süti beállítások módosítása