Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Világrekord, 117 nő összekapaszkodva a levegőben

2015. január 08. - Hölgypilota

A bábeli nyelvzavarban először még egymást sem értették meg a világ minden tájáról érkezett ejtőernyős hölgyek. Egy hét alatt mégis sikerült összehozniuk egy világrekord formaugrást. 

1_216.jpg

Mindez még ősszel október 17-én történt a Los Angeles közeli Perris Valley Skydiving ejtőernyős központban. A 28 országból érkezett ejtőernyős hölgyek legtöbbje hazája nemzeti bajnoka, vagy világbajnok volt. A legtöbben az Egyesült Államokból, Oroszországból, Japánból, Finnországból, Svájcból, Kanadából, Mexikóból és Norvégiából érkeztek.

0_176.jpg

A felkészülés során, négy nyelven volt szinkrontolmácsolás és először a földön, majd a levegőben gyakoroltak. Egyheti felkészülés után sikerült megdönteniük a korábbi 106 fős női szekvenciális ejtőernyős ugrás világrekordját.

3_210.jpg

Amikor is 6000 méter magasan ugrottak ki és 170-190 km/ óra sebességgel zuhanva összekapaszkodtak, hogy néhány másodperc alatt egymás után két különböző alakzatba rendeződjenek, mielőtt kinyitják az ejtőernyőjüket. 

4_206.jpg

Kaposújlakon Edina is részt vesz kisebb formációs ugrásokban. Korábban írtunk arról is, hogy az állam és kormányfők milyen repülőgépekkel érkeztek a G20-as találkozóra. 

5_204.jpg

süti beállítások módosítása