Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Mabel repülőcirkusza

2015. április 27. - Hölgypilota

Az amerikai Mabel Cody nem véletlenül volt az egyik legnépszerűbb légi akrobata a déli államokban a ’20-as évek elején. Nagyon tudta hogyan kell a tömegeket sokkolni.

5_218.jpgEgyik híres mutatványa az volt, amikor egy 100 km/ óra sebességgel száguldó autóban ülve egy kézzel kapta el a repülőgépről lelógó kötélhágcsót.

3_230.jpg

Majd az összegyűlt, több ezres tömeg legnagyobb rémületére Mabelt a földön vonszolta, azt a látszatot keltve, mintha nem sikerült volna felkapaszkodnia.

6_178.jpg

Amikor pedig összetűzésbe került egy másik repülőcirkusz tulajdonosával, aki történetesen férfi volt a kibékülést jelentő kézfogásra egy mozgó vonat tetején került sor, ahova mindketten egy-egy repülőgépről ereszkedtek le.

0_199.jpg

Ezek a minden biztosítás nélküli mutatványok azonban egyáltalán nem voltak veszélytelenek. 1924-ben a hágcsó alsó foka eltört és Mabel valóban leesett és eszméletlen állapotban került a kórházba.

4_225.jpg

Mabel és kora híres női légi akrobatáinak mutatványai egy videón.

Korábban írtunk egy kislányról, aki először repült életében és arról is, hogy használt sütőolajjal kevert kerozinnal repültek Kínában.

süti beállítások módosítása