Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Nőnap női személyzettel

2017. március 08. - Hölgypilota

Újabban divat lett, hogy a légitársaságok női személyzettel ünneplik a nőnapot. Néhány érdekes eset a sok közül.

nokcimm.jpg

Mindenképp az élre kívánkozik az Air India újabb Guiness rekordja, hiszen a világ leghosszabb járatát a képen látható hölgyek vitték, hozták, még az őket interjúvoló riporter is nő volt. Az Új Delhi - San Francisco útvonal 17 óra egyben a levegőben, amit a képen látható Boeing 777 géppel repültek. 

Európában az easyJet nemrég mutatta be 26 éves sztárkapitányát, aki a mai női személyzetet vezényelte. Nemcsak az Airbuson, hanem a földi kiszolgáló személyzetben is hölgyek sürögtek. Talán az ilyen ünneplést elősegítette, hogy a légitársaság vezérigazgatója is nő.

Újabb földrész és maradjunk a földön. Afrika legnagyobb légitársasága az Ethiopian, csupa modern gépekkel. A képen azok a lányok és asszonyok, mérnökök ünnepelnek, akik a háttérben látható Boeing B787 karbantartását intézik.

hangar.jpg

Az Air India tavaly is világrekordot repült a nőnapon. Idehaza egy magyar kapitánynőt köszöntenénk, és egy különleges légi esküvőt emlitenénk e jeles napon. Végül ajánljuk e-kiskönyvecskénket  Fapados vezérnők témában.

süti beállítások módosítása