Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Christin már bozótpilótanő

2019. május 31. - Hölgypilota

Jó éve van Christinnek, hiszen az év elején kezdte magánpilóta képzését, de már önállóan le tud szállni a vadnyugati hegyek mezőire is.

bozot61.jpg

Amerikában még igaz a mondás, hogy szinte mindenki Cessnával tanul meg repülni. Christin tavasszal megszerezte magánpilóta engedélyét.

bozot62.jpgChristin az egykori Vadnyugaton él, ahol a bozótrepülés mindennapi dolog, Idaho hegyei kínáljak a természetes reptereket.  Nincs semmi kiépítve, a szélzsákot helyettesíti a pilóta megnyalt ujja, kell a nagy kerék a kövek, gödrök ellen.

 bozot63.jpg

A bozót repülőgép egy ősrégi Piper Cub egyik modern változata, ahol elől ül a bozótpilóta növendék, hátul meg az oktató.  

bozotrep.jpg

Christin egy törékeny amerikai lány, vidáman párnákat vásárolt, hogy kényelmesebben elérje lábával a pedálokat.

bozot64.jpgFelszállás előtt gondosan meg kell vizsgálni a repülőgépet, van-e elég üzemanyag, mert a hegyek között motor nélkül bajos lenne repülni.

bozot65.jpgCsodás lehet a táj, izgalmas a leszállóhely keresés, bár kezdetben a leszállásokat nem ismeretlen helyen gyakorolják.
bozot66.jpg

Az első önálló bozót leszállás után Christin örömében cigánykereket mutat be.

bozot677.jpg

Azt mondják, hogy a bozótrepülés korlátlan élményt ad a pilótának, hiszen oda száll le, ahol képes rá. Nincs beszoritva a repterek talán túlzottan szabályozott világába.

bozot68.jpg

Irtunk már korábban is bozótpilótanőről és ajánljuk új videónkat a holnap Budapest szomszédságában megnyíló, új katonai gépeket bemutató szabadtéri repülő múzeumról.

süti beállítások módosítása