Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Júlia L-29 Delfin sugárhajtású géppel repül a volt Red Bull kapuk között

2021. október 27. - Hölgypilota

Júlia Krülova orosz hobbi pilótanő, L-29 Delfin sugárhajtású kiképző gépen repül. Tavaly ősszel megszervezte az orosz pilótanők első összoroszországi találkozóját.

cimkepdelfin.jpg

cimkepfelszallas.jpg

Júlia külföldi egyetemre is járt, civilben egy márkaépítéssel foglalkozó cég társtulajdonosa és ügyvezetője. Három évvel ezelőtt beiratkozott sugárhajtású pilótaképzésre az L-29 Delfin kiképző gépre.

tankonyv11.jpg

fejen11.jpg

Egy év alatt jutott el az egyedül repülésig. csalad22.jpg

csladferjjel.jpg

csalad11_1.jpg

Ehhez kellett a férje is, aki hivatásos pilóta és egy háromgépes L-29 Delfin orosz bemutató csapat tagja. delfin11.jpg

delfin22.jpg

Júlia honi reptere egy olyan repülőtér Oreskovo-ban, amely egyben a szovjet gépek történelmi múzeuma is.  Sőt, híres arról, hogy a pilóták kicsi korában befogadtak egy medvebocsot is. Megrepültették, amit nem szeretett. Miska már felnőtt lett, illik vele haverkodni.

miska11.jpg

regi_repter22.jpg

Júlia részt vett olyan versenyeken, ahol az egykori 25 méter magas Red Bull kapuk között mérték össze gyorsaságukat a különböző sugárhajtású kiképző gépek.

kapuk11.jpg

kapuk22.jpgTavaly ősszel Oreskovo-ba hívta az orosz pilótanőket. Különböző közösségi oldalakról már ismerték egymást, de személyesen ez volt az első találkozójuk.

csajok_11.jpgcsajok22.jpgEjtőernyőztek, többféle géppel repültek, köztük a kedvencemmel a Borey hidroplánnal is.

borey11.jpg

A sugárhajtású repülőgép vezetése jó kondit igényel, ezért Júlia sportol. Júlia a vízen sem tagadja meg magát, inkább repül ott is.

vizen11.jpg

Nemrég irtunk egy másik Júliáról, aki a kozmoszban forgatott egy filmet. Az L-29 Delfin kiképző gépet itthoni légi parádékon is látni, bár még pilótanő nem repüli. A modern orosz Borey hidroplánról is készítettünk videót

süti beállítások módosítása