Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Ikrek a pilótafülkében

2022. január 28. - Hölgypilota

Az egypetéjű ikrek úgy tűnik, mindent egyszerre csinálnak, még a pilótaengedélyükön is azonos dátum szerepel. 

ikrek44.jpg

Lexie és Emily elhatározása, hogy kereskedelmi pilóták lesznek, nem lehet véletlen. Kis túlzással azt is mondhatnánk, hogy a repülés iránti szenvedélyüket a DNS-ükben hordozzák. 

ikrek00.jpg

Az ikrek apja jelenleg egy nemzetközi légitársaság kapitánya, de már a dédpapa is repült, aki az elsők között kapta meg 1916-ban Amerikában a pilótaengedélyt. A nagypapa pedig katonai pilóta volt a második világháborúban.

ikrek66.jpg

A Wilson ikrek a diploma megszerzése után döntöttek úgy, hogy folytatják a családi hagyományt. Együtt jártak a magánpilóta képzésre és ugyanazon a napon szerezték meg mindketten a magánpilóta engedélyüket (PPL) Austinban.  A Szövetségi Légügyi Hivatal szerint ezzel történelmet írtak, mert ők az első ikerlányok, akik ugyanazon napon szerezték meg a PPL engedélyüket.

ikrek55.jpg

Majd az ikrek az arizonai Phoenixbe költöztek, hogy részt vegyenek egy hét hónapos légitársasági pilótaképzési programban.

ikrek22.jpg

Itt nemrég szerezték meg a kereskedelmi pilóta engedélyt, és ezt is mindketten ugyanazon a napon egy jól ismert üzleti sugárhajtású repülőgépre, a Hawker 800XP típusra.

ikrek77.jpg

Most egyelőre szétváltak útjaik, egyikük pilótaként egy magán légitársaságnál, másikuk az ATP flight Schools-nál oktatópilótaként gyűjti a repült órákat.De a következő típusátképzést valószínűleg megint újra együtt és ugyanaznap fogják sikeresen elvégezni.

ikrek33.jpg

 Korábban is irtunk pilóta dinasztiákról, itt egy apa-lánya variáció. Ajánljuk még legfrissebb videónkat az Airbus duci cargo repülőgépéről, a Belugáról.

süti beállítások módosítása