Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Idős pilóta hölgy cseresznyepiros helikopterrel

2022. november 11. - Hölgypilota

Nem mindennapi rekordokat jegyez a napjainkban 80 éves Jennifer Murray helikopter pilótanő.

am22.jpg

Drága férje, meséli, vett egy fél helikoptert úgy, hogy egyikük sem volt pilóta. Ezért a hölgy 50 éves korában megtanult helikoptert vezetni. Már ez különleges.

jennifer22.jpg

Úgy látszik, üzletasszonyként kalandra vágyott, mert 25 évvel ezelőtt egy Robinson R44 helikopterrel 97 nap alatt több mint 50 000 kilométert repült. A földet úgy kerülte meg, hogy 10 000 kilométert repült tenger felett, egykori oktatója Colin volt a másodpilótája. A helikopterben nem volt robotpilóta.

baleset22.jpg

20 éve Jennifer volt az első nő, aki elérte helikopterrel a Déli sarkot. A Polar first programban Colin volt a parancsnok, Jennifer a másodpilóta. Az utazás hazafelé balesettel végződött, még a sarkon egy viharban lezuhantak a Bell helikopterrel. Szerencsére kisebb sérülésekkel megúszták, sátorban várták ki a mentést. Egy sítalpas két hajtóműves Twin Otter vette őket a fedélzetére, majd orvosi ellátást kaptak. jennifer33.jpg

A kudarc megacélozta Jennifert, ezért 15 éve egy másik férfi parancsnokkal újrakezdték. Akkor is cseresznyepiros Bell helikopterrel hosszában repülték körbe a Földet. Mindkét sarkon jártak és ezzel újabb Guinness rekordot jegyeztek.jennifer11.jpgA hölgy az útjairól könyveket irt, és a nők pilótává válásának élharcosa lett nagymama korában is.

44_7.jpg

Irtunk arról a pilótanőről, aki mentőhelikoptert vezet a Himalájában.  Ismerjék meg Natalit, aki egy hatalmas vízbombázó helikopterrel oltja a tüzeket.. Végül ajánljuk helikopter videóinkat, ahol sajnos még nincs hölgypilóta.

süti beállítások módosítása