Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

U-2 kémrepülő pilótanője

2015. augusztus 12. - Hölgypilota

Merryl Tengesdal, az Amerikai Légierő ezredese, a Lockheed U-2 felderítő repülőgéppel nagy magasságban hajt végre kockázatos küldetéseket.

3_250.jpgAz ezredes pilótanő 1994 és 2004 között a haditengerészetnél szolgált, ahol Seahowk helikopter pilótaként kezdte. Az elmúlt tíz évben több mint 3400 órát repült és 330 óra harci bevetésben is részt vett Iránban és Afganisztánban.

0_223.jpg

2004-ben került át a légierőhöz és kilenc hónap átképzés után csatlakozott az elit U-2 pilóták több száz fős csapatához.

lockheedu22.jpg

A Dragon Lady-nek is becézett kémrepülőgépnek csak nyolc női pilótája van. Közöttük Merryl Tengesdal az egyetlen afroamerikai hölgy, akit erre a feladatra kiképeztek.

1_260.jpg

A Föld felszínétől 21 km magasságban repülő U-2 felderítő repülőgép különleges fényképezőgépekkel, radarokkal és egyéb műszerekkel van felszerelve. 

2_247.jpg

Ilyen magasságban a pilóták már a Föld görbületét is látják. A ruhájuk és a sisakjuk is különleges, a NASA űrhajósokéhoz hasonló. A túlnyomásos ruha ellenére csak 3 naponként szállhatnak fel, mert a repülés így is nagyon megviseli a szervezetüket.

lockheedu21.jpg

Korábban már írtunk egy F-16 Fighting Falcon vadászpilótanőről és arról is, hogy az elmúlt hónapban milyen nagy légiforgalmat bonyolított le a HungaroControl.

süti beállítások módosítása