Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Taroltak a franciák a női műrepülő világbajnokságon

2013. október 24. - Hölgypilota

A dobogón két francia műrepülő pilótanő fogta közre az orosz Kapanyinát a napokban, Texasban véget ért motoros műrepülő világbajnokságon.

5_114.jpg

0_82.jpgA világ három legjobbja mókázva, boldogan bújt össze a fotós kedvéért a hivatalos ceremónia után.

Aude Lemornant francia műrepülő pilótanő lett a világbajnok a CAP 232 típusú repülőgépével előadott kötelező és szabadon választott gyakorlataival.1_119.jpg

2_121.jpg

3_118.jpgAz oroszok üdvöskéje, Szvetlana Kapanyina ezüstérmes lett a Szuhoj 26 típusú gépével. A fotón, felszállás előtt éppen még eltáncolja a levegőben kötelezően bemutatandó gyakorlatait.

7_87.jpg

Kathel Boulange francia műrepülő pilótanő a pinkre festett  XtremeAir tíusú gépével bronzérmes lett.

9_46.jpg A kötelező elemek lerepülése után a szabadon választott számokban a hölgyek már zenére repültek, miközben gépük színes füstöket eregetett.

Az esemény hangulatát a táncos, cowboynak öltözött lányok fokozták.

6_87.jpg

A dobogós francia hölgyek egyébként, ha éppen nem versenyeznek az Air France Boeing B-777-es óriásgépével utasokat szállítanak. 

A világbajnokság a franciák abszolút győzelmével ért véget, mivel csapatversenyben is ők lettek az elsők. A francia ejtőernyős lányok is világbajnokságot nyertek Dubajban. Végül egy jó hír a rajongóknak, jövőre megint lesz Red Bull Air Race világbajnokság.

süti beállítások módosítása