Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Óriásgépre bámészkodók az autópályán

2013. november 08. - Hölgypilota

Egy vörösesszőke pilótanő szinte megállította az autópálya forgalmát, amikor a Lufthansa Airbus A-380-as óriásgépével leszállt Miamiban.

2_124.jpg

Kerstin Felser korábban a légitársaságnál a képen látható teherszállító óriásgépet vezette, a háromhajtóműves Boeing MD-11F géppel bejárta a világot.

10_49.jpg

De megunta, hogy a háta mögött csak konténereket szállít, és a repülőtereken is alig találkozott emberekkel.

0_86.jpg

Ezért átkérte magát  az Airbus A-330-as és 340-es földrészek között repülő utasszállítógépekre.

1_122.jpg

Amikor a Lufthansa úgy döntött, hogy az A-380-as óriásgépre pilótanőket is beoszt, nem volt kérdés, hogy  elsőként ő vezetheti majd az óriásgépet.

3_121.jpg

Repülni JÓ Füzetek

Egyet fizet, kettőt kap

Kerstin  a világ legnagyobb utas szállítóján, a háta mögött több mint ötszáz utassal havonta 3-4 alkalommal repül.  Ha hétfőn este Frankfurtból Szingapúrba megy az időeltolódás miatt csak kedd délután ér oda.

8_64.jpgA kötelező pihenőnap miatt csak csütörtökön indul vissza, de csak pénteken reggel száll le Frankfurtban. Ezután négy nap pihenés következik.  5_117.jpgEkkor sportolással ellensúlyozza a stresszes, mozgásszegény munkáját. Lelkes természetjáró és hegymászó. Egy hosszabb szabadsága alatt 28 nap alatt elgyalogolt Münchenből a velencei Szent Márk térre.

5_118.jpg

Inkább nappal szeret repülni és különösen felhős, borús időben. Imádja, amikor a repülőgép áttöri a felhőket és fölöttük meglátja a mindig ott ragyogó Napot. Ezt már a cargo korszaka óta megunhatatlan pillanatnak tartja

4_117.jpgRepült órái és óriásgépes tapasztalata alapján valószínűleg ő lesz a Lufthansa Airbus A-380 óriásgépen  az első női kapitány.

süti beállítások módosítása