Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Charles Lindbergh felesége férje másodpilótája volt

2014. június 23. - Hölgypilota

Anna Morrow Lindbergh soha nem akarta légi úton bejárni a világot, mégis több mint hatvannégy ezer kilométernyit  repült a férjével. Mintha másfélszer körberepülte volna a Földet, ami a harmincas években hatalmas rekord volt.

5_175.jpg

Anne nem sokkal azt követően találkozott leendő férjével, hogy Charles Lindbergh 1927-ben az Atlanti-óceánon át a világon elsőként repült New-Yorkból Párizsba.

3_177.jpg

Anne-t a világszerte ünnepelt pilóta férj megtanította repülni, és a nők közül Amerikában elsőként szerzett vitorlázó repülő pilótaengedélyt.

1_181.jpg

A Lindbergh házaspár az elkövetkező években számos alkalommal közösen repült úgy, hogy Anne, a feleség volt a másodpilóta és a rádiónavigátor.  

6_136.jpg

Közös útjaikon a légitársaságok számára új útvonalakat derítettek fel. Nekik köszönhetően indulhatott el 1929-ben a Transcontinental Air Transport első járata New-Yorkból Los Angeles-be.

8_95.jpg

Az akkori viszonyok között nem volt még robotpilóta, sem műszeres repülés. Ezért az utasok nappal repültek, éjszaka pedig vonaton hálókocsiban folytatták útjukat. Így is rekord, 48 óra alatt szelték át az amerikai kontinens keleti és nyugati partja közötti távolságot.

9_72.jpg

Lindberghék a transzatlanti légi utak felderítésére is vállalkoztak. Erre a célra egy 3200 km hatótávolságú speciális Lockheed Sirius hidroplánt használtak.  

7_131.jpg

A ’30-as évek elején ezzel a hidroplánnal tárták fel azokat az Észak-Amerikából Ázsiába és Európába vezető sarki légi útvonalakat, melyek többségét azóta is repülik a légitársaságok.

4_172.jpg

feltáró repülések során Anne Morrow Lindbergh több, mint 64.000 km-t repült és élete során számos díjat és kitüntetést kapott.

2_179.jpg

A légitársaságok azóta is a Lindgergh házaspár által feltárt óceánok fölötti optimális légi utakat használja.

süti beállítások módosítása