Nők a repülésben

Hölgypilóták

Hölgypilóták

Menze hadnagy a parti őrség Hercules szállítógépének pilótanője

2016. augusztus 07. - Hölgypilota

Menze hadnagy volt az első afro-amerikai pilótanő, aki az amerikai parti őrség 226 éves történetében ott szolgálatba lépett, méghozzá a legnagyobb repülőgépükön, a Lockheed C-130 Herculesen.

menzenyito.jpg

Több mint tíz éve a nemzetközi üzleti diplomával rendelkező, főiskolai végzettségű Jeanine-t egy szem nőként felvették a haditengerészeti légierő pilóta iskolájába, ahol a képen látható pilóta urak között végzett.

egyszem1.jpg

egyszem2.jpg

Korábban a főiskola mellett már megtanult repülni, utána egy kis reptéren helyezkedett el repülő oktatóként. Ott találkozott a parti őrség két repülőgép szerelőjével, akik rábeszélték, hogy jelentkezzen a szervezetbe.

jeanine1.jpg

Ott elvégezte a tiszti iskolát, majd így nyílt meg előtte első nőként a már korábban említett katonai repülő akadémia.

hasjosrepcsi.jpg

27 évesen lett pilóta, amikor újra iskolapadba ült, hogy a C-130 szállító gépre megszerezze a jogosítást, amely gépen 2010 óta repül.

dupla.jpg

Részt vett a Katrina hurrikán és a hawaii földrengés utáni mentésben, több hajó katasztrófa elhárításában, egyéb megfigyelési és mentési feladatokban.

menzefulke.jpg

A parti őrség pilótájának különlegesen jó látással kell rendelkeznie, hogy a tengerben észrevegye a hánykolódó embereket és a viharos időjárás sem lehet számára akadály.

vihar.jpg

Ott a határértéken repülnek, miként a felszerelések vagy segélyek alacsony repülésben történő ledobása is különleges pilóta tudást igényelnek. Képesek a rámpáról mentőhajót is kidobni akár a viharos tengeren is.

hajo.jpg

A parti őrségnél a pilótákat különböző állomáshelyre helyezik, ezért célszerű a légierőből házastársat is találni. Menze hadnagy egy pilóta kollégával esett szerelembe, jelenleg kislányukkal Kanadában élnek.

vege_1.jpg

Irtunk már az U-2 kémrepülőgép afro-amerikai pilótanőjéről. A C-130 Hercules a légi parádék kedvenc repülőgépe. A nagyvasak a levegőben is érdekes olvasmány.

süti beállítások módosítása